Foto van een Kongskilde Zaaimachine. De haver groenbemester zaaien. Dit perceel ligt nu klaar voor volgend teeltjaar. Dan gaan we de groenbemester onderwerken, kopeggen en mais zaaien. Bevalt ons zeer

Kongskilde Zaaimachine

koenclaas
Foto van een Kongskilde Zaaimachine. De haver groenbemester zaaien. Dit perceel ligt nu klaar voor volgend teeltjaar. Dan gaan we de groenbemester onderwerken, kopeggen en mais zaaien. Bevalt ons zeer goed op deze bewerkingswijze, door de beworteling is de bewerkbaarheid voorjaars goed en heeft de grond goede draagkracht voor de oogst.

Reacties

+1
sybren
Heel de haver gaat onder de grond komend voorjaar?
koenclaas
@sybren nee, of hij vriest kapot en anders spuiten we hem dood. Daarna werken we hem lichtjes in en dan kopeggen.
+1
Ritchie
Mooi man, goed over nagedacht 👍 Hoef je niet te woelen in het voorjaar? En niet bang voor plassen deze winter?
koenclaas
@Ritchie trekken hem vrij diep los 15/20cm dus waterberging genoeg en voldoende grond om een mooi zaaibed te kunnen maken in het voorjaar.
+1
Ritchie
@koenclaas

Met deze cultivator? Dat valt niet tegen!
+1
koenclaas
@Ritchie klopt met dezelfde machine.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kongskilde Zaaimachine ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!