Foto van een John Deere 6210R an het haselen van loon en grondverzet bedrijf grondverzet.riphagen. Foto is geplaatst door Boeder foto op 30-09-2021 om 13:31:29, met 20 reacties.

John Deere 6210R

Boeder foto
Foto van een John Deere 6210R an het haselen van loon en grondverzet bedrijf grondverzet.riphagen

Reacties

+7
zettelmeyer
Hoppa bult weer lekker open graven goed bezig!
Johny power
@zettelmeyer Zo een ramp is het nou ook weer niet. Het valt hier nog aardig mee. Ff met de shovel er over heen ist ook weer glad toch?
+7
zettelmeyer
@Johny power je zegt het goed. Weer glad.... je probeert het in laagjes te verdelen en aan te rijden neem ik aan? Dus gate graven is dan zo erg niet??
Johny power
@zettelmeyer Ik snap uw punt helemaal. Alleen het kan toch nog zat erger als dit. Hier merken de koeien nog niet zoveel van. Maar liefst als je niet weg komt gwoon ff wegtrekken met sleeptrekker snap ik. Om gaten te voorkomen.
+1
johndeere6230
Quote Reactie van @Johny power:
Alleen het kan toch nog zat erger als dit.

Het kan zeker erger, maar dit is ook niet gewenst, dan moet je ipv bij wijze van 10 cm, ineens 40 cm vast gaan rijden en dat valt niet mee.
Johny power
@johndeere6230 Nee duidelijk. Daar had ik nog niet aan gedacht. In gras of mais is het vaak ook moeilijk om weg te komen als je eenmaal gaat graven. Vaak is er wel iets van een machine in de buurt. Dus is het geen probleem natuurlijk om het weg te trekken
+1
hobbyboer
Quote Reactie van @zettelmeyer:
Hoppa bult weer lekker open graven goed bezig!

Welke bult?
De trekker staat gewoon op het beton, zoals ik er nu tegenaan kijk, en er ligt wat losse mais en wat oude mais? waar ze het plastic mee vast gelegd hebben?

Maar je hebt wel gelijk, als ik dit zo zie krijg ik ook niet de indruk dat hier iedere wagen netjes over de volle lengte van de silo gelost wordt en in mooie dunne laagjes vast gereden wordt.

Redt v Dun dat wel tegenwoordig?
oanejorrit12
@hobbyboer nu vraag ik mij af hoe kan het dat ie dan nu al staat te graven? Of combi van gladde vloer en dunne laag mais
+1
dx11
@oanejorrit12 staat niet te graven. Rijdt gewoon de losse maus vast. Ligt geen los geklauwde mais achter de wielen
hobbyboer
@dx11 ik denk dat deze trekker niet eens kan graven met deze gladiaal banden eronder 😉
zettelmeyer
@hobbyboer ze moge van mij niet op de bult kome met de wagens. En ik rijd mee met aanrijde en schuiven zo mooi alles naar achter
hermanjohndeere
@zettelmeyer de wagens op de bult verdichten juist nog mooi wat extra. En je bent meer tijd nodig met verdelen dus minder tijd om vast te rijden.
zettelmeyer
@hermanjohndeere met je eens maar onze mais staat op de wat zwaardere plakkerige grond. Dat je na 5 km op de weg nog met bagger aan de wielen hebt zitten. Word je niet blij van om dat op de bult te hebbe
hermanjohndeere
@zettelmeyer ja dan is het beter om ervoor te lossen inderdaad.
johndeere6230
Quote Reactie van @hermanjohndeere:
En je bent meer tijd nodig met verdelen dus minder tijd om vast te rijden.

Tijdens het verdelen rij je niet vast wil je zeggen? Lossen hem hier altijd op de helling, shovel doet de rest, kuilen zitten goed vast, alleen kuilen hem met mais vaak niet egaal over de lengte, vaak achterin op hoogte maken en schuin naar voren toe. Kun je de kanten beter vast rijden volgens de chef bult
hermanjohndeere
@johndeere6230 ja dat wel. Maar vooral als het wat drukker op de bult is heb je minder tijd om alles goed vast te rijden.
johndeere6230
@hermanjohndeere

Klopt, zeker als je over heel de lengte doet lossen. Daarom scheelt het nogal als je schuin naar voren werkt, shovelmachinist schuift hier in 2 a 3 keer de 3 asser naar boven, dan ligt er dik 50 m3 mais voor de bult. En anders moeten we soms wachten.

(klik om te vergroten)

Die bak die ervoor hangt scheelt enorm in tijd tov de puinbak waarmee die het eerder deed.
Boeder foto
@zettelmeyer er ligt ook nog oude maïs onder d3 nieuwe dus trekker kwam er niet goed op was super glad
J asper
Trekker uit Duitsland?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6210R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!