Foto van een John Deere 6420Aardappels aan het inschuren. Foto is geplaatst door MRdeere op 03-10-2021 om 20:57:53, met 29 reacties.

John Deere 6420

+1
MRdeere
Foto van een John Deere 6420
Aardappels aan het inschuren

Reacties

MaxxuM4ever
Is dat met een rede dat de trekker zo scheef voor de kipper en de stortbak staat?
MRdeere
@MaxxuM4ever
Ja de bak van de kipper is wat kort die moet zo recht mogelijk er aan staan anders lekt hij veel aardappels hebben gedacht om de bak eens wat te verlengen maar zijn bak dat je dan in de stortbak steekt
EA_MF
Quote Reactie van @MRdeere:
hebben gedacht om de bak eens wat te verlengen maar zijn bak dat je dan in de stortbak steekt

Dat kan toch vrij simpel met een rubberen flap van een cm of 20-30? Daar beschadig je niet zomaar wat mee.
valmet6400power
@MRdeere
Je kan de trekker toch ook recht voor de kiepwagen zetten én de bak precies goed in de stortbak drukken? Hem zo ervoor krijgen is nog moeilijker zelfs.
+4
bart99
@valmet6400power Maakt toch niet zoveel uit? Recht staat wel mooier maar zolang het niet voor de stortbak valt maakt het onder aan de streep toch niks uit? 😅
valmet6400power
@bart99
Nee het maakt natuurlijk niet uit maar nu moet je haast timen wanneer je besluit om die kieper dwars te zetten achter je trekker zodat hij in de stortbak lekker uitkomt.
+2
CaseCS130
@valmet6400power waar akkerbouwers zich al niet druk om maken 🤣
"krûme dingen pisje ek" zeggen we dan in Friesland.
+4
valmet6400power
@CaseCS130
Van Friezen zou je verwachten dat ze hem dwars in de stortbak willen storten 😛
+1
RPCounty
@valmet6400power zegt een westfries....
+1
valmet6400power
@RPCounty
West-Fries hè, en daar valt de Wieringermeer gelukkig niet onder 😂
RPCounty
@valmet6400power wij noemen dat altijd wannabee friezen🤣🤣😍😍
stannetje96
@RPCounty wij vallen nog onder het beschaafde volk 😜
valmet6400power
@RPCounty
Pffff, ik denk dat te lang in een omgeving met olievlekken op de vloer (ofwel werken met/aan Fords) slecht is voor je gezondheid 😂
+1
SJB533
@CaseCS130
Sa is it wol, ja 🤣
+1
zettelmeyer
@CaseCS130 zegt je vriendin dat altijd ofzo😜
+1
CaseCS130
@zettelmeyer Nee, die zegt altijd Size does matter.
+3
@CaseCS130 @valmet6400power @zettelmeyer @RPCounty
Wij als import friezen zeggen dan
Beter scheef erin als recht ernaast
MaxxuM4ever
@bart99 nou, zo gaat hij sneller glijden en als je de stortbak in en uit rijdt zwenkt de klep een beetje uit waardoor hij de rubber flappen en of de klep kan beschadigen.
Bij ons ligt er altijd een touw voor de stortbak. Hier kun je op richten met de kip cilinder tijdens het achteruit er naar toe rijden.
bart99
@MaxxuM4ever Duidelijk 👍 Maar hoe bedoel je glijden precies? Wij laten de dissel er altijd aan zitten zodat je een richtpunt hebt
+1
bartjuh
@bart99 denk dat hij bedoeld dat de kieper er vandoor gaat als je eens wat te hoog kiept. Dus dat de boel schaart omdat vaak alleen de trekker geremd staat(tenzij je luchtrem hebt)
MaxxuM4ever
@bartjuh precies dat, nu zal dat met een 12 tonner wel mee vallen maar in het verleden is er hier in de buurt wel eens een stortbak achteruit de schuur uit gedrukt na het kippen van een miedema HST 170.
MaxxuM4ever
@MRdeere mullié had dat vroeger ook dat het draaipunt van de bak niet achterop zat, dan zakt het laatste stukje inderdaad een stukje naar beneden met kippen in de stortbak en als hij dan niet helemaal netjes staat krijg je allemaal pitten in de stortbak.
Een rubber flap aan de kipper zie je hier ook wel, zeker nu VGM zijn kippers levert met 30,5” banden zijn die kipper bakken echt mega hoog vergeleken met de oude kippers op 22,5” banden.
+3
bartjuh
@MaxxuM4ever dit is minder ver lopen om de kieper iets op te kiepen...
+1
newholland6640
@bartjuh

Dat was vroeger, tegenwoordig allemaal afstand bediening toch?
bartjuh
@newholland6640 ik heb inderdaad wel eens (jaar of 5 terug al) met een combi gereden waarmee ik op afstand kon kiepen. Als je dat dan deed als er net iemand langs de trekker liep stonden ze ff mooi raar te kijken.... 🤣
MRdeere
Nou ik had nooit verwacht dat er n hele discussie los zou barsten over n tractor die scheef voor de stortbak staat🤣🤣
Iemand zei recht er voor makkelijker heel zeker Maja t moet wel door lopen hier anders kost de loonwerker extra dan druk ik hem liever aan einde nog zo ver mogelijk om.
+2
MaxxuM4ever
@MRdeere haha zeker, maar dat gebeurt vaker dat een discussie hier onder een foto een heel andere kant op gaat dan je aanvankelijk denkt.
MRdeere
@MaxxuM4ever
Klopt wel is alleen nog nooit bij mij gebeurt

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6420 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!