Foto van een Case 2294Mais is er fantastisch afgekomen. Gauw ff bodem opentrekken, lekker luchtig de winter in. Mooier wordt een zaterdagmiddag niet.

Case 2294

+3
HeitecNL
Foto van een Case 2294
Mais is er fantastisch afgekomen. Gauw ff bodem opentrekken, lekker luchtig de winter in. Mooier wordt een zaterdagmiddag niet.

Reacties

Fendt926Driver
Mooi brommen.
Maar die 140 paarden vooronder kunnen ook wel een iets bredere woeler zo diep door het land worstelen.
valmet6400power
@Fendt926Driver
Uit een 8,3 liter blok nog wel dus er kunnen nog wat paarden uit de stal worden gehaald als er voldoende voedsel en drinken beschikbaar wordt gesteld haha
Tegenwoordig trekken ze dit ook uit een blok wat de helft is qua inhoud
+1
Fendt926Driver
@valmet6400power klopt er is ook een 180 pk uitvoering.
Maar die heeft meer koel mogelijkheden
+1
HeitecNL
@Fendt926Driver Ze hebben ook wel 260pk uit dat blok gehaald in een 4690/4694. Probleem is de uitlaatgastemperatuur die de pan uit rijst. Iedere keer als ie ff wat dieper ging vloog de EGT door t dak.
valmet6400power
@HeitecNL
Opzich is een hoge uitlaat temperatuur niet erg toch? Of gaat dat uiteindelijk ten koste van de interne onderdelen omdat die ook een stuk warmer worden? Of smelten de kabels om het blok weg haha
HeitecNL
@valmet6400power Ik lees op diverse forums dat ze bij opvoeren van de 504bdt’s moeite hebben om de uitlaattemperaturen onder controle te houden. Kost koppakkingen, kleppen en turbo’s. Mijn 2294 is licht opgeschroefd en de EGT-meter staat bovenin als ie langdurig afgesmoord wordt.
valmet6400power
@HeitecNL
Okee! Heb me er nooit in verdiept maar deze ongestraft opvoeren is dus niet voor de lange termijn. Heb je zelf een EGT meter erop gebouwd omdat je weet dat het een waarschuwing kan zijn voor hetgeen dat kan komen als je langdurig in het rode rijdt?

PS: Dan vraag je af hoe lang dit goed gaat als er niks gewijzigd is intern?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case 2294 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!