Mais hier in deze buurt heel veel te lijden gehad van Dassen en nog veel meer van wilde zwijnen. Stond nagenoeg geen mais meer.. elk jaar is er wel schade maar dit jaar wel extreem.Wat er stond wat we

Fendt 820

+1
wart
Mais hier in deze buurt heel veel te lijden gehad van Dassen en nog veel meer van wilde zwijnen. Stond nagenoeg geen mais meer.. elk jaar is er wel schade maar dit jaar wel extreem.
Wat er stond wat weg gehakseld en rest onder gefreesd

Reacties

+1
MaxxuM4ever
Zonde, ziet eruit als een aardig groot perceel.
Is frezen niet een erg dure bewerking om de stronken kapot te maken in vergelijking met een vleugelschaar cultivator of een schijveneg?
RJBrouwer
@MaxxuM4ever je rijsnelheid is vooral lager, ik rij bij groenbemester maar zon 3 km per uur en bij stoppels 5 kilometer per uur met 130 pk voor een 3 meter frees, dus frezen zal wel duurder zijn verwacht ik.
+1
wart
@MaxxuM4ever Vanwege de massa aan planten wat er nog ligt gaat dat snel stropen is me ervaring. Nu is alles mooi fijn gemaakt. De rijsnelheid is 7 km/h dus valt capaciteit niet helemaal tegen, met zode frezen is snelheid stukje minder natuurlijk.
Vorig jaar geprobeerd met klepelmaaier voorop en vleugelschaar erachter, ging goed maar toen lagen er veel minder planten als nu en was het het land wat vlakker/minder bol zaaiklaar gemaakt. Nu zou de klepelmaaier als nog de helft niet versnipperen.
Waar is dit gedaan? weet dat ze in de buurt van wekerom ook last hebben gehad van varkens in de mais en zelf in het grasland is onze ervaring
+1
wart
@johndeere6910forever Lunteren, op de "berg".
@wart dat dacht ik al ja want vlakbij lopen onze kalveren op de stukken gras land en daar zit ok wild in
Fendt926Driver
En het mooiste komt nog met schade melden. Ze willen 1000 en 1 gegevens van je.
En je moet vooruit 350 euro leges betalen waar je zowizo vanaf bent ongeacht of je wat schade uitgekeerd krijgt en 250 eigen risico.
wart
@Fendt926Driver Opzich wel geregeld hier, altijd last van dus redelijk goed geregeld. De schade was voor het hakselen al bekeken.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 820 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!