Foto uit 2013, maar kon even goed 30 jaar geleden gemaakt zijn...Super 1500TVL met een van de eerste af-fabriek gemonteerde

Schlüter Meerdere

+5
Schluterfan
Foto uit 2013, maar kon even goed 30 jaar geleden gemaakt zijn...

Super 1500TVL met een van de eerste af-fabriek gemonteerde "Rüfa's". Hier nog de vaste versie, met een stuurkolom op het hefblok gemonteerd en apart pedaalwerk.

Daarnaast de "Schlüter GTI", een Compact 1350TV6-LS High Speed.

Freising, 2013.
+3
roscho
@Schluterfan Ook hier weer Schlüters met busfunctie. Overal waar een horizontaal plekje is, zie je publiek staan. Het verbaast mij enorm dat hier nog geen ongelukken mee zijn gebeurd. Wat een enorme oplettendheid vraagt dat van de bestuurders, naast het opletten of het werk wel goed gaat, om te zorgen dat de passagiers niet verongelukken. Bij mij kon er 1 volwassene of 2 kinderen op de bijrijdersstoel en daarmee was het afgelopen. En dan moest je nog opletten, als je de maishoop omhoog reed, kwam de deur achteruit. Daar kon je zo gemeen je vingers tussen krijgen...
+2
Schluterfan
@roscho

Tegewoordig valt dat nog reuze mee vind ik. Bij de door de fabriek georganiseerde Veldagen was dat nog veel erger. Daar reed het publiek gewoon mee in de silagewagens die op dat moment werden volgeblazen. Mais en publiek kwam in de wagen gelijk mee naar omhoog 😂 . Ik heb foto's en filmpjes gezien waar Euro Trac's gewoon vol hingen, tot op de hefinrichting achteraan toe, waar ruimte was om machines op te monteren... Je kon het zo gek niet bedenken of ze deden het. Bij de 5000 reden ze gewoon mee op de brandstoftanks... En de zoals jullie ze zo graag vernoemen "premie-A woningen" van cabines, ja die zaten ook gewoon stampvol.
roscho
@Schluterfan Ik ken het verhaal van een jochie dat mee mocht rijden op een Valmet 8150 en van het stoeltje schoot, door de deur verdween en net voor het achterwiel landde. Dat reed er overheen. Gelukkig met Michelin M108 op lage druk en los land. Het kereltje kwam er vanaf met een paar dagen een opgezwollen hoofd en enorme spierpijn, maar had evengoed morsdood kunnen zijn. 't Is mij gelukkig niet overkomen, maar ik ben er wel een stuk voorzichtiger door geworden.
valmet6400power
@roscho
Zo dan, dan ben je ook meteen genezen inderdaad..
ford8630power
@roscho Hier in de buurt is lang geleden zo een jochie overleden onder een shovel
SchluterMarco
Quote Reactie van @Schluterfan:
Daarnaast de "Schlüter GTI", een Compact 1350TV6-LS High Speed.

De 1350 is 1 van de opvolgers van mijn 2000 op het zelfde bedrijf, de eigenaar heeft dezelfde spiegelsteunen gemonteerd.

Reacties

Toch ooit nog een droom zo een high speed 😁 😁

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Schlüter ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!