Foto van een Unimog 1400. Foto is geplaatst door Unimog. op 31-10-2021 om 18:22:16, met 11 reacties.

Unimog 1400

+4
Unimog.
Foto van een Unimog 1400

Reacties

+1
roscho
Ziet er mooi uit. 't Is een vrachtwagen, maar ik denk dat hij dit trekkerwerk ook wel aan kan.
Trouwens jammer van die Marokkaanse gordijntjes...
+1
akkermopet
@roscho Het is jammer dat je dat zegt, "een vrachtwagen "!
Het is een "Unimog" namelijk....😜🎃
+1
Kramer U800
@akkermopet Een Straßenzugmaschine eigenlijk 😜😜 Unimog heeft geen eigen categorie.
+1
akkermopet
@Kramer U800 Je kunt de Unimog niet vergelijken met zoals jou Kramer want daar zit een wereld van verschil in.
En was vroeger ook niet de bedoeling geweest.
Dus niet met appels en peren vergelijken...
+3
Kramer U800
@akkermopet Toch valt zo'n Unimog in Duitsland onder de categorie "Straßenzugmaschinen" (maximum snelheid minimaal 62 km/h), mijn Kramer heeft ook voor en achter aftakas, vierwielaandrijving, kan ook een aanbouwplaat, hydraulische kraan, lier op, maar ook een hefinrichting. Natuurlijk heeft hij hele andere vormen en een andere motor en ga zo maar door. De Unimog is een 100% Mercedes product al sinds halverwege de jaren '50, de Kramer is dat echter niet, samengesteld uit een hoop onderdelen van andere fabrikanten, denk maar even aan de degelijke luchtgekoelde Deutz motor, cabine van Kögel, lier van Schlang & Reichart en ga zo maar door.

De Hanomag SS100, Eicher Farmexpress, de zugmaschinen van Betz en Faun, maar Primus heeft ook leuke dingen gebouwd, zijn allemaal Nutzfahrzeugen/zugmaschinen. Deze genoemde merken hebben echter nooit zo'n groot succes bereikt als Unimog en worden dus heel vaak vergeten door een hoop mensen wat best jammer is.

fahrzeugseiten.de/Nutzfahrzeuge/Primus/…
+3
roscho
Quote Reactie van @akkermopet:
Unimog

Universal Motor Gerät.
Toch zie je ze vaak zonder aftakas en hef en mét laadbak. En dan vind ik het toch echt een vrachtwagen. Als je de constructie van een Unimog bekijkt, dan heeft het chassis, dat met bouten in elkaar is gedraaid, meer van een vrachtwagen dan van een trekker weg.
Maar dat alles zie ik meer als een voordeel, ik vind het een prachtige machine.
+1
akkermopet
@roscho Dat mag jij vinden..(zucht)
+3
roscho
Quote Reactie van @akkermopet:
zucht

Je kunt daar wel diep om zuchten, maar ik geef gewoon aan wat ik ervan vind. Natuurlijk weet ik ook wel dat een Unimog vele malen multifunctioneler is dan een vrachtwagen en zelfs vergeleken met een trekker en ik kan er goed in meegaan dat anderen het een klasse apart noemen.
+5
2850Johndeere6R
Unimog is idd een categorie apart een prachtige machine met en prachtige historie en van ongekende kwaliteit en onverwoestbaar. De mijne moet ik nog op knappen maar dat geluid daar raak je snel verliefd op😊☺️
+1
draaipiet
Prachtige Unimog

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Unimog 1400 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!