6 november 2021 Foto van het spoelen van liatrisbolletjes.Afgelopen week konden we in het land niks doen. Het regende steeds. De week er voor hadden we bolletjes gerooid. Die hebben we afgelopen week

Onbekend allerlei

+2
PieterA
6 november 2021 Foto van het spoelen van liatrisbolletjes.

Afgelopen week konden we in het land niks doen. Het regende steeds. De week er voor hadden we bolletjes gerooid. Die hebben we afgelopen week deels kunnen spoelen.

De invoerband ging kapot. Die hebben we nu vervangen door onze Miedema stortbak en Gruse transportband. We hopen dat dat heel blijft. Wel hebben we nu meer werk aan om tussendoor steeds op te ruimen van gemorste bolletjes en grond.

Hier zijn we bolletjes die al een keer gespoeld zijn nog een keer aan het spoelen. Na de eerste keer spoelen vangen we de bolletjes op in kippers en kippen ze dan later voor de volgende spoelronde in de stortbak.

We werken met een Breston boxenvuller om de karren te vullen. Dan hoef je de kar niet te verplaatsen en kun je hem toch netjes afvullen.

Deze bolletjes en de Renault met kar en Zetor met kar zijn niet van ons.

Reacties

Is dit een gezamenlijke spoel installatie, of doe je dit als Loonwerk voor een collega?
Ben je echt 4 kiepers nodig, of staan ze te wachten om gevuld of geleegt te worden?
PieterA
@ronald-deutz-fahr De collega heeft zelf geen spoelinstallatie en geen rooier. Hij huurt onze rooicombinatie en hij levert een chauffeur als wij rooien. Het spoelen doen we dan in loonwerk voor hem.

Hier hebben we een gedeelte van de bolletjes voor de 2e keer gespoeld. Ze waren net nog niet schoon genoeg. We hebben alles even opgevangen in kippers, die we vervolgens zo voor de stortbak konden zetten om zo nog een derde keer te spoelen.

Je kunt ze ook eerst weer uitkippen, maar dat is extra werk en ook nog wat kwaliteitsverlies.
@PieterA klinkt logisch, makkelijk als je dan wat kiepers hebt. En mooi zo’n samenwerking👌🏻
+1
PieterA
@ronald-deutz-fahr In je eentje doe je niet veel op een landbouwbedrijf.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Onbekend allerlei ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!