6 november 2021 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 6.15 met voorlader.Alle liatris ligt er uit. Omdat we op afstand ook nog bolletjes hebben liggen die gespoeld morten worden hebben we de voorlader er m

Deutz-Fahr Agrotron 6.15

+2
PieterA
6 november 2021 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 6.15 met voorlader.

Alle liatris ligt er uit. Omdat we op afstand ook nog bolletjes hebben liggen die gespoeld morten worden hebben we de voorlader er maar aan gedaan. De bolletjes op afstand laden we dan met de Manitou in de kieper, thuis kiepen we ze uit, waarna we ze met de voorlader in de stortbak kiepen. Kippers met veel grond zetten we liever niet voor de stortbak.

We kunnen thuis ook met de heftruck scheppen, maar die hou ik liever beschikbaar om de schone bolletjes in de pel- en sorteerlijn te scheppen. Ook zit je in regenachtige omstandigheden beter op de trekker dan in de heftruck zonder ramen en deuren.

Als de trekker dan net als op deze foto even voor de kieper moet, zetten we snel even de bak er af. Dat gaat net iets sneller dan de hele voorlader er af.

De voorlader hebben we al jaren, maar de brede banden op breed spoor nog maar 1 jaar. Op het land is dat wel een voordeel, maar op het erf kun je beter de smalle wielen hebben. Daar kun je beter mee ergens langs scheppen; ook gaat het sturen met smalle banden soepeler.

Inmiddels zijn alle bolletjes minimaal 1x gespoeld. Vlak voor het pellen worden ze nog een keer gespoeld. Dan laten we ze wel op de kar zitten en zetten de kar gewoon voor de stortbak. De voorlader is er dan ook af gezet, zodat we er vandaag nog een perceel bieten mee kunnen rijden.
+4
PieterA
@PieterA Foto vanuit een andere hoek

(klik om te vergroten)

Deutz-Fahr Agrotron 6.15

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 6.15 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!