11 november 2021 Foto van een Fiat 880/5 met Votex klepelmaaier. Na het bietenrooien van donderdag eerst de kantjes netjes maken. Bij ons maait het waterschap de taluds en moet je zelf het bovenkantje

Fiat 880/5

+3
PieterA
11 november 2021 Foto van een Fiat 880/5 met Votex klepelmaaier.

Na het bietenrooien van donderdag eerst de kantjes netjes maken. Bij ons maait het waterschap de taluds en moet je zelf het bovenkantje bijhouden. Meestal maaien wezelf de taluds ook al een paar keer om de wildgroei een beetje tegen te gaan. Het waterschap gooit het maaiveld namelijk op het perceel om zo de sloten te verschralen. Hier ligt er naast de sloot nog een maairand van 4m met gras en grasklaver. Deze wordt door het waterschap gebruikt om in de zomer nog een paar keer met de klepelmaaier en de curv rond te kunnen rijden. Deze sloot is namelijk doorvoer van zoet water.

Op deze trekker is na de brand in 1996 een startonderbreker gezet. Ook is er een gat in het zijblik van de motorkap gemaakt om de motorolie te kunnen peilen. De velg kraakte en was zo ver versleten dat hij vervangen is door een grijze.

Verder zitten er ook nog diverse blikken verf in en is er op de rechterachterstijl van de cabine een extra werklamp gemonteerd die gericht werd op de maaibalk van de graszaadmaaier.

Eigenlijk staat hij nu vooral wel eens voor een wagentje en het hele najaar voor een kipper.

Reacties

+2
PieterA
De andere kant

(klik om te vergroten)

Fiat 880/5 DT.
manus
Nostalgie Pieter
+1
PieterA
@manus Voor het werk wat wij er mee doen is het nog een praktische trekker hoor. Voor een maaier of een grondkipper of een wagen kan hij nog vlot mee met de rest.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 880/5 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!