Nu ik toch aan het prutsen ben, gelijk maar nieuw rubber er op. Elke 600 uur is dit spul aan gort ongeveer.

Pazzaglia FZ90

radium45
Nu ik toch aan het prutsen ben, gelijk maar nieuw rubber er op. Elke 600 uur is dit spul aan gort ongeveer.

Reacties

+1
john deere 7810
We hebben er ook een paar in onderhoud. er mankeert nog wel eens wat aan...

onderstellen ,lekkage's. kabelbreuken, startmotoren, speling op zwenkcilinder, lekkage grote keering van de kop. div messen telkens lassen en ga maar door.

sws elk jaar rupsen, en vaak 2 setjes sprocketwielen verslijten ze wel bij ons. uren kijken we niet naar. het krijgt onderhoud wanneer het uitkomt.

dit is nog wel een oud type onderstel als ik het goed heb
fiat1000DTsuper
600uur?? Zou toch veel langer moeten zijn? Of doe je er bepaalde werkzaamheden mee die nadelig zijn voor de rupsen?
radium45
@fiat1000DTsuper elk motor uur is ook bijna gelijk aan rij uren. En altijd diep door de modder en heel veel schranken op de plek
+1
langeslagdiesel
@radium45 rupsen iets minder strak houden. Steentjes en andere vervuiling is een zware belasting voor deze rupsen van trekdrop. Ik weet er alles van. Maar 600 uur vind ik wel super snel.
+1
john deere 7810
@langeslagdiesel

zand zand en zand. het zit overal... en een bult water. daar is geen redden aan.
valmet6400power
@fiat1000DTsuper
Wil je voor dat geld zelf de bomen meenemen op je rug om er 1200 uur mee te kunnen doen dan? 😂😂
Bert353
Ongeloofelijk, Ik heb twee jaar geleden de rupsen van een minikraantje moeten vervangen omdat die kort geworden waren, niet omdat ze glad waren.
Zijn de rijmotoren op die machines ook sterker als op een minikraan?
sneller waarschijnlijk wel?
+1
radium45
@Bert353 Ja deze wielmotoren zijn veel sterker als die van bijvoorbeeld onze minikranen. 2 rijsnelheden tot een km 7 per uur meen ik. Op spanning zetten gaat ook niet met de vetspuit maar gewoon hufterproof met een redelijke zware veer met draadeind erachter. Dus echt met de dopsleutel opspannen.
john deere 7810
@radium45

kun je ook met vetspanners krijgen. dat is wel een hele uitkomst moet ik zeggen.
+1
caseboy
@john deere 7810 ik heb geen ervaring met rupsonderstellen en heb ook nog nooit van vetspanners gehoord, wat zijn die vetspanners? zijn dat gewoon cilinders die je vol pompt met de vetspuit om de rupsen op te spannen?
+1
Kramer U800
@caseboy Ja precies daar komt het op neer, er zit aan de zijkant een aansluiting voor je vetspuit op te zetten. Met een vetspuit kan je drukken bereiken tot 800 bar dus daar kan je ook wel een rups mee op spanning zetten.
caseboy
@Kramer U800 en als je ze wilt ontspannen hoe gaat het ver eruit?
Kramer U800
@caseboy Gewoon de vetspanner iets los draaien, zeg maar waar de vetnippel op zit. Niet te veel omdat er natuurlijk een enorme druk op staat.
caseboy
@Kramer U800 ja oke maar dat geeft ook een hoop gevulik zeker als dat vet eruitkomt
+1
Kramer U800
@caseboy Ja dat klopt inderdaad 😅
caseboy
@Kramer U800 ag ja gelukkig bestaan er dingen zoals remreiniger en een hogedrukspuit
+1
john deere 7810
@caseboy

scheelt enorm. omdat een draadspanner gaat roesten. en de hoeveelheid vet met zo'n rupsje valt nog wel mee. ook kun je ze makkelijk iets naspannen.
+1
john deere 7810
@Bert353

rupsen krijg je ook niet glad, er knapt een stuk ijzer uit na verloop van tijd. die sprocketwielen slijten als ik weet niet wat.
radium45
@john deere 7810 Klopt helemaal wat je schrijft. Vooral in de kerstbomentijd heeft het veel te lijden. Over schuin afgezaagde stobben rijden heeft mij al veel tracks gekost. Ik heb nu sprockets van Pennings, die gaan langer mee als de originele heb ik het idee.
john deere 7810
@radium45

oke zal eens vragen wat wij er vaak op monteren. dacht dat het meestal compleet bij damcon weg kwam. Maar willen dat nog anders hebben omdat het vaak gedoe is kwa levertijd. meestal hebben we een setje op voorraad liggen. en hebben hun vaak een rups liggen wat er af komt.
Kramer U800
@john deere 7810 Levertijd van Damcon is inderdaad niet alles
john deere 7810
@Kramer U800

Krijg altijd de indruk daar dat ze het liefst alles zelf in onderhoud doen in plaats van een ander mechanisatiebedrijf voort te helpen.
Kramer U800
@john deere 7810 Ja inderdaad, wij ook
Kramer U800
Mijn vader heeft er ook 2 in onderhoud van die FZ90's. Maar ze mankeren wel een hoop altijd. Ook een hoop slijtage, maar ook dingen die niet nodig hadden hoeven zijn, je kan zien dat ze die dingen met de hand gemaakt hebben.

Het beste onderdeel van die dingen is die Kubota 3 cilinder, die zijn niet kapot te krijgen.
+2
radium45
@Kramer U800 Het is en blijft Italiaans he. Die motoren zijn inderdaad onverwoestbaar.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Pazzaglia FZ90 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!