Foto van een John Deere 6155R. Foto is geplaatst door BoerCorne op 05-12-2021 om 11:13:06, met 36 reacties.

John Deere 6155R

+1
BoerCorne
Foto van een John Deere 6155R

Reacties

2850Johndeere6R
Mooie trekker Corné 👌 maar die werklamp onder de armsteun schijnt die niet voor een groot deel tegen het spatbord
BoerCorne
@2850Johndeere6R valt mee. Heb wel eens gekeken om om te draaien maar niet echt de moeite waard. 😂
+2
mdoornekamp
@2850Johndeere6R Ik heb de werklampen op de knipper lichten wel bovenop staan. Is echt perfecte breedte verlichting. De daklampen voorin gebruik ik nooit allemaal.
J asper
@mdoornekamp Dat je wel vol pakket hebt dan, je bent toch tegen onzinnige opties 😅🤪
+2
mdoornekamp
@J asper
Quote:
onzinnige opties

Haha. je hebt gelijk. Ik heb ook wel getwijfeld of ik vol licht pakket zou doen of 1 pakket lager. Maar het zelf opbouwen van extra lampen is wat lastig bij deze moderne series omdat alles dan ingeleerd moet worden. Maar de volgende R miscchien toch wat minder lampen. De lampen op de knipper lichten moet je trouwens apart aanvinken. Die zitten niet in een pakket. Maar die wil ik zeker niet missen. Bij veel R trekkers zijn die lampen wel vergeten helaas.

De lampen achter op het spatbord heb je trouwens ook helemaal niks aan. Omdat die alleen maar op het groene spatbord reflecteren.

En om toch kosten te besparen heb ik zelf geen led.
+1
JD 6110
@mdoornekamp ja. Achter Op het spatbord is ook kwetsbaar en hebben wij ook niet. Achter en boven/zeikant hadden wij niet maar is er later opgezet en ingemeten. Hele fijne stand voor de triplle maaier.

Wat betaal je per set lampen op de aanvink lijst?
+1
mdoornekamp
@JD 6110
Quote:
set extra lampen

Ik meen iets van 500 euro extra voor 6 extra lampen. Halogeen
J asper
@mdoornekamp Die op zijkant lijken mij wel makkelijk, hier wel is gokken met door steken. Meestal naar spoor van vorige gang kijken.
Johny power

(klik om te vergroten)

Deze 6155r voledig in het led. Super goed en veel licht. Als je in de trekker zit is het fijn. Maar als je eromheen loopt is het wel heel fel om tegen in te kijken. Ook geen last van reflectie
+1
mdoornekamp
@Johny power Mooie combinatie wagen/trekker. Heb zelf wel wat ervaring met led. Maar nog niet op de Deeres. Daar zullen waarschijnlijk geen lampen uit Hong Kong op zitten. De meerprijs is ook behoorlijk. Maar goed licht tijdens lange nachten is wel mooi
+1
Johny power
@mdoornekamp Ja is prc goeie combinatie zo. Rijd ook heerlijk zo
+3
catfan55
@mdoornekamp ik weet natuurlijk niet hoeveel “nacht werk” jij doet, maar die nieuwe generatie LED van John deere… WAUW!
Zal ongetwijfeld ook op de nieuwe 6R’s zitten als optie, net als de 8R. Wij draaien (als het echt moet) wel 24 uur, dus bestellen ze altijd wel met de “beste” lampen pakket.
casejxu
Quote Reactie van @catfan55:
LED van John deere… WAUW!

Letterlijk dagmakers!
+2
catfan55
@casejxu ja echt gigantisch, zit wel een keer zoveel licht in als de vorige generatie 8R met volledig LED.
Maar nog steeds die stomme lampen links en rechts in de dakrand die volledig in je spiegels schijnen 😂 gelukkig kun je die uit zetten in het scherm
arjanvw
@mdoornekamp ik weet de positie van de lampen op het spatbord van een JD niet, maar gebruik ze zelf eigenlijk wel vaak. Met mestuitrijden schijnen ze mooi naast de tank ipv ertegen en dat geld ook voor kieper rijden. Vind soms dat de daklampen achter wel kunnen verblinden.. Voor gebruik ik de daklampen ook niet heel vaak.
+1
Quote Reactie van @mdoornekamp:
kosten te besparen

Waarom hebben jouw trekkers eigenlijk een fronthef, als je zo met opties bezig bent? Las laatst dat je geen fronthef werktuigen hebt, en die paar keer per jaar wat extra ploeg gewichten eraan hangen kan ook wel met de heftruck..
+2
mdoornekamp
@ronald-deutz-fahr ik heb geen heftruck. Een fronhef is niet zo duur bij jd. Bovendien hang je 1750 kg gewichten niet aan de neus.
J asper
@mdoornekamp 1750 kg wil ook wel zonder fronthef, bij fendt wel tenminste😅
mdoornekamp
@J asper
Quote:
1750 kg zonder fronthef

Waar laat je dat gewicht dan? Ik vind 1000 kg aan de standaard gewichten drager wel een beetje de max. Anders moet je de boel al aanpassen. En dat kost ook geld
J asper
@mdoornekamp plaat met vanghaken eraan geschroefd. Hebben ze heel soms bij Fendten ook wel, en dan met voorasvering op pakken.
PieterA
@mdoornekamp En ik denk dat een fronthef niet veel afschrijft
Quote Reactie van @PieterA:
fronthef niet veel afschrijft

Technisch zal die Indd weinig afschrijven als die alleen een gewichtje omhoog hoeft te houden 😅
CaseCS130
@ronald-deutz-fahr juist wel, als er altijd een gewicht in hangt slijten de pennen en ogen veel meer als een paar uur per jaar een frontmaaier. Op de 110 een gebruikte fronthef gekocht die vaak gewicht had gedragen, maar die is lang zo strak niet als van de andere trekkers.
hermanjohndeere
@CaseCS130 je zou zeggen dat als een gewicht stil hangt er juist niks slijt. Alleen bij op en neer gaande bewegingen zou er toch slijtage ontstaan?
CaseCS130
@hermanjohndeere het hangt nooit perfect stil. Zit zelfs in een nieuwe fronthef ietsjes speling zodat de pennen er in en uit kunnen. Dat wordt vanzelf ruimer als je altijd met een gewicht door oneffenheden rijdt.
@CaseCS130 zonder voorasvering en dan lekker lomp jagen zeker? Dan jakkert het vanzelf ruim ja…
+1
CaseCS130
@ronald-deutz-fahr zoiets idd.
+1
BoerCorne
@mdoornekamp idd 6 lampen aan is niet prettig om een hele nacht door te gaan. De buinste 2 en het groot licht is perfect.
JD 6110
@BoerCorne schijnen de koplampen niet half op de maaier? Als jij die uitzet dan heb je de bovenste 6 wel nodig plus de zeikant op de armen denk ik
2850Johndeere6R
@mdoornekamp top lampjes ja👌

(klik om te vergroten)

mdoornekamp
@2850Johndeere6R dit zijn de combi koplampen zeker. Die gebruik je dan met een frontmaaier voorin
2850Johndeere6R
@mdoornekamp dat klopt ja. Maar.die bedoelde jij dan niet?
+1
mdoornekamp
@2850Johndeere6R Ik heb daar gewoon de ovale werklampen.
+1
JD 6110
@2850Johndeere6R zit ook dim en groot licht in
2850Johndeere6R
@JD 6110 klopt ja

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6155R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!