Deze week foto's en verhalen van baggerwerk vanaf 1954 bij loonbedrijf gebr.de jong te Neck (Purmerend).Deze foto is ergens '56-'57 met een Mengele draadkraan opgebouwd op een oude 4x4 legertruck. Was

Onbekend Onbekend

+6
WaterDeutzer
Deze week foto's en verhalen van baggerwerk vanaf 1954 bij loonbedrijf gebr.de jong te Neck (Purmerend).
Deze foto is ergens '56-'57 met een Mengele draadkraan opgebouwd op een oude 4x4 legertruck. Was een truck met stompe neus, merk mij niet bekend. De plaats is baggeren van ringvaart vanaf de dijk in polder Wijdewormer. Een MF35 op achtergrond.
+4
WaterDeutzer
@WaterDeutzer Het riet maaien aan de ringdijken deden ze trouwens iedere winter met MF35+maaibalk op het ijs. Net zo makkelijk en altijd "NAP proof: waterpas maaihoogte"!😅

Reacties

+9
WaterDeutzer
Het eerste baggerwerk wat pa en z'n broer vanaf '54 deden was met een kroos/bagger arm achter de Ferguson TE-F en MF35. Dit hebben ze met 2 armen nog vele jaren gedaan. Heb ik helaas geen foto's van.

(klik om te vergroten)

Hier nog een plaatje van het baggeren in de ringsloot. Iemand een idee wat voor merk truck daar staat? Geen Fiat.
+1
R Bouwmeesters
@WaterDeutzer Bedford QL misschien? De koeler/gril lijkt iets voor de neus te staan.
+2
WaterDeutzer
@R Bouwmeesters Inderdaad! Als je op de 2e foto inzoomt zie je een half voorruitje openstaan. ff gegoogeld naar de Bedford QL en die leek erop. Dank. Hierna is er nog een 6x6 nieuwer model bedford met Eckhart vakwerk draadkraan geweest, maar geen foto's van.
+3
WaterDeutzer
@WaterDeutzer Met de langere Eckhart draadkraan konden ze ook het midden van de ringvaart baggeren. Met de Mengele kwamen ze zo te zien net voorbij de rietschoot.😂
+2
WaterDeutzer
@WaterDeutzer Als ik nog eens inzoom op 2e foto, denk een persoon met half kikvorspak net onder de bak door in het water zie staan. Misschien recht afsteken van de walkant? Volgens mij is dat pa's broer die dan ook op foto 1 poseert.
+3
Massey 2705
Mooie foto van vervlogen tijden !
+4
steyrlanzboy
Mooi
+3
Wimariete
Mooie foto's. Mooie herinneringen
+3
Albert Peters
Prachtige herinneringen
+3
a3vandiejen
Prachtig allemaal.
+2
draaipiet
Prachtige draadkraan
+2
WaterDeutzer
@draaipiet zelf nooit met een draadkraan gewerkt maar is wel een vak apart.
+3
Albert Peters
@WaterDeutzer helemaal waar
Als ik ergens een dragline zie werken stop ik ga ik een tijdje kijken maar er zijn er niet veel meer

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Onbekend en hebben de trefwoorden Baggeren , bedford ql en mengele draadkraan geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!