Foto van een O&K MH3 bouwjaar 1973. Foto is geplaatst door Rondeutz06 op 11-12-2021 om 12:14:23, met 16 reacties.

O&K MH3

+4
Rondeutz06
Foto van een O&K MH3 bouwjaar 1973
+1
newholland-
@Rondeutz06 Mooie kelpie bij Gerrit Worm vandaan?
+2
Rondeutz06
@newholland- ja inderdaad ,heel scherp van je. Een vreselijke lieverd (die hond dan he 😃)

Reacties

+4
WaterDeutzer
Loonbedrijf Gerard Verbij in Oostzaan had destijds ook een MH3. Voor veenland natuurlijk mooi laag gewicht. Voordat Gerard voor zichzelf begon werkte hij bij pa. Hij staat ook op foto's met stropersen. Er zijn nog meerdere loonwerkers in die regio wiens roots bij pa liggen. Een soort S-BB opleiding zeg maar🧐
+4
Rondeutz06
@WaterDeutzer inderdaad Gerard is met zo een kraan begonnen, met een speciale stang aan de stuuras kon hij hem zo achter de trekker met kipper mee nemen. Ik heb ook nog wel bij Gerard op een Ford 4000 of 5000 met mullie kipper gereden. Je kon bij Gerard niks meer fout doen als je in één keer achteruit over de platenbaan naar zijn kraan toe kon rijden. Gerard komt trouwens uit Den Ilp.
+1
WaterDeutzer
@Rondeutz06 Ik heb later nog wel eens aan een motor van Komatsu rupskraan gesleuteld voor m'n baas.
Je hebt gelijk: Den Ilp. Je zit bij hem ook zowat op de grens denk ik.
En nog weer later hadden wij een MH4 ook met stuurstang aan een Veenhuis zandkipper, maar dat komt nog op TF.
radium45
Portaalassen?
Rondeutz06
@radium45 ja dat klopt.
+2
Towaberg
Nog een mooie machine voor zijn leeftijd 👌
+1
Bouzka0
Goede avond allemaal
Ik heb ook zn oude mh3 en had ook graag wat informatie er over ...ik heb er 40 liter hydro olie in gedaan ..en de peilstok geeft nul aan....
+2
cyrus-van-gelder
@Bouzka0 heb er niet veel verstand van zo,n mh3. Maar 40 liter is toch behoorlijk wat, dat zou je toch moeten merken. Werkt de hydrauliek wel gewoon? Heb je geen lekkage(s)?
+2
radium45
@Bouzka0 dan gooi je er nog eens 10 liter in.
+3
hobbyboer
@Bouzka0 wel in het goede gaatje?
+1
Herminator
Hele leuke machine ron! nog met orginele o&k bediening?
+2
Rondeutz06
@Herminator ja dat klopt Herman, ik denk dat ik wel even moet wennen aan Europese bediening, maar voor zijn leeftijd is het een ideale kraan voor op het erf.(en kenteken erop🤣)
Rmol
Goedemorgen allemaal.
Ik heb zelf ook een oude mh3 staan, nu vraag ik mij af of het normaal is dat alleen de stuurbekrachtiging werkt mits je rijd. als ik stil sta kan ik het stuur niet draaien. misschien dat het zo hoort maar makkelijk is het niet.
en misschien of iemand hier een draadschema heeft van de kraan. want helaas hebben ze alle draden door geknipt en ik wou toch graag de functies weer werkend hebben
alvast bedankt.
gr rick

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de O&K MH3 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!