Vandaag de Hatz naar z'n lekkere warme en droge bedje gebracht, voor z'n winterslaap.. Foto is geplaatst door hooidonk op 18-12-2021 om 19:35:41, met 25 reacties.

Hatz TL 13

454 foto's van @hooidonk

+8
hooidonk
Vandaag de Hatz naar z'n lekkere warme en droge bedje gebracht, voor z'n winterslaap.
+4
Schluterfan
@hooidonk

De Megane weer aan de sleur en vermogengrens 😁
+2
walker1
@Schluterfan Heb zelf een Megane op diesel, die mag 1700 kg trekken. Die aanhanger op de foto zal leeg 500, 600 kg wegen, dan blijft er nog 1100, 1200 over voor dat trekkertje. Het zal wel aan de grens zitten, misschien iets er over.
+1
Schluterfan
@walker1

Mijn Megane is benzine. Weet eigenlijk niet wat die mag trekken 😅.
+1
walker1
@Schluterfan Bij een benzine kan het inderdaad anders zijn. Volgens mij staat het op het kentekenbewijs wat die mag trekken. Het kan ook per bouwjaar/generatie verschillen.
hooidonk
@walker1
Daar zit waarschijnlijk hetzelfde 110pk dci blokje in?
Deze Megane mag op papier maar 1300kg trekken, dus ik denk ik er niet helemaal mee weg kom.

De latere mogen inderdaad veel meer trekken, de stations zelfs inderdaad 1700kg.
+1
walker1
@hooidonk Ja ik heb een station uit 2017, 110 pk inderdaad. heb er niet dagelijks een aanhanger achter, maar wel fijn dat een flinke tandemasser geen probleem is.
Heb de auto daar ook niet specifiek voor gekocht, maar anderhalf jaar geleden was vorige auto onverwacht stuk gegaan en repareren werd duurder als wat die auto nog waard was. Ik had mijzelf al eerder voorgenomen dat de volgende auto een automaat moest worden, had verder natuurlijk ook een max. bedrag in de kop. In mijn zoektocht kwam ik bij een handelaar uit die 9 precies dezelfde Megane's had opgekocht bij defensie. Qua kleur en uitvoering viel er niks te kiezen, waren alle 9 grijs, station, 110 pk diesel, maar ook met de edc automaat, is dus moderne automaat met dubbele koppeling. Het mooie was dat defensie in een korte tijd heel veel van die auto's afgestoten had, want ik vond er op internet veel meer bij verschillende handelaren. Kortom, ik kocht voor behoorlijk scherpe prijs een auto van slechts 2½ jaar oud, met maar 48.000 km op de teller. Bij 30.000 was er nog een beurt uitgevoerd bij een Renault dealer. Heb ter vergelijking natuurlijk wel rondgekeken, maar als ik met dezelfde zak geld naar een Renault dealer was gegaan, dan was het een ouder model geworden met veel meer kilometers. (modelwissel was begin 2017)
+2
Schluterfan
@walker1

De mijne is van Feb. 2014 en 115pk TCE, echter had ik er toen de 3000euro meerprijs voor een automaat niet voor over, plus ik moest dan op de gewone al 4maand wachten... Ik zat op dat moment zonder auto en wat er bij Renault op stock op dat moment was, zat mijn zin er niet tussen. Wou ik een automaat ging dat richting de 6 maanden, ik zat toen ook net in de overgang van het oude model naar het nieuwe. Ik vloek nu nog steeds dat ik geen automaat heb, maar dat wordt de volgende 100% zeker wel!
+1
walker1
@Schluterfan Ik vind het in ieder geval heerlijk rijden met die EDC automaat.
hooidonk
@walker1
Dan heb je er een leuke deal aan gehad!
Vind de nieuwere Meganes wel echt mooie auto's. Zo'n oud-defensie auto heb je ook wel een goede aan denk ik, dat spul wordt wel bijgehouden.

Soms mis ik de automaat wel, maar we redden ons er wel mee.

Dit is onze eerste kennismaking met Renault en tot nu toe gaat het goed met hem. Hij loopt ook mooi stabiel voor de aanhanger. Veel stabieler dan de Leon die we hier voor hadden, ondanks dat die 100kg zwaarder was en bijna 2x zoveel vermogen.
+1
walker1
@hooidonk dat zeker, was minder als de helft van de nieuwprijs. Ze noemen dat bij defensie een PNOD, Poule auto Niet Operationele Dienst. Houd n dat ze niet voor oefeningen en militaire taken gebruikt worden, maar bedoeld zijn om bv naar een vergadering op een andere kazerne te rijden, of naar een cursus, etc. Er mag niet in gerookt worden, mogen geen huisdieren in meegenomen worden, bekeuringen moet jezelf betalen en als je het echt te bont maakt mag je bij de marechaussee op het matje komen. Dus leek mij wel een veilige aankoop.

(klik om te vergroten)

hooidonk
@walker1
Als je er daar eentje van hebt, heb je er wel een goede auto aan!
Vind het ook een mooie auto om te zien. Ben zelf niet van de stations, maar deze is goed te doen.
Was het verder nog een beetje een aangeklede auto of zijn ze verder best kaal?
+1
walker1
@hooidonk Tja wat is kaal tegenwoordig? Op de edc automaat na is het volgens mij wel de basis uitvoering, maar de belangrijkste zaken zitten er op, multimedia scherm met navi, dab radio, handsfree bellen cruisecontrol, climate control, boordcomputer. voor en achter led verlichting. Ik weet dat er GT line is, die is dan sportiever uitgevoerd, er is een Bose uitvoering met dus duurder media systeem met Bose speakers. Verder zijn er allerlei opties te krijgen bv verwarmde stoelen, verward stuur, inklapbare spiegels, dat heb ik dan niet, ook niet echt behoefte aan.
Ik heb alleen de standaard stalen velgen met dop vervangen voor lichtmetalen velgen en in die defensieauto's zit geen reservewiel en krik en sleutel. Die heb ik op een sloperij gekocht, dus zit er nu ook in.
hooidonk
@walker1
Klinkt als een mooie complete auto 👍🏼

Wat moet je inderdaad elke keer verzinnen als autofabrikant.
+1
walker1
@hooidonk Ja, en toch verzinnen ze bij elke nieuwe auto wel weer wat nieuws. Vooral de laatste jaren is het hard gegaan met al die snufjes. Heb in 1994 mijn rijbewijs gehaald en begonnen met een oude Ford Fiesta uit 1979. 4 versnellingen, ramen zelf open slingeren, in het dashboard een snelheidsmeter en 2 metertjes voor brandstof en temperatuur. verder nog een knop voor de verwarming die je van blauw naar rood kon draaien en een knop voor de ventilator met de standen uit, zacht en hard blazen. En eigenlijk veranderde er maar weinig als ik weer eens andere auto kocht, ja er kwam een versnelling bij, een klokje in het dashboard, etc. In 2004 kocht ik een Renault Laguna uit 1999, dat was mijn eerste auto met airco, was verder wel mooie auto qua afwerking, comfortabele stoelen, maar echt veel snufjes zaten er ook nog niet op. Er was ongetwijfeld wel van alles mogelijk, maar dan kwam je echt bij de duurdere uitvoeringen uit, of bij de optielijsten. Na de Laguna kocht ik in 2010 een gloednieuwe Fiat Punto, daar zat toen echt al van alles op en aan. Boordcomputer, airco en cruise control zat er al standaard op! Als ik dan nu zie wat er al op een redelijk standaard uitgevoerde Megane uit 2017 zit...Wordt inderdaad steeds uitgebreider.
+1
hooidonk
@walker1
Dat klopt, er is in de jaren wel heel wat veranderd.
Er zijn inderdaad meer dingen standaard, wat eerst luxe was.
En als ik met m'n collega mee rij en ik zie hoe die adaptive cruise control samen met de automaat z'n werk doet, werkt dat ook echt wel mooi.
Dus sommige dingen zou ik er ook nog best wel op willen hebben.
Maar lane-assist en dat soort dingen mis ik dan weer totaal niet.

Nu met de elektrische auto's is er ook weer een blik aan snufjes los getrokken.

Maar als je dagelijks op een nieuwere trekker zit en je moet opeens met een trekker van 20 jaar oud op stap, mis je ook ineens een hoop knopjes en snufjes.
Towaberg
@walker1 deze tekst is zo lang dat hij wel goed zal zijn!!!
+2
hooidonk
@Schluterfan
Haha, ja die is er niet voor de show.
Anders had ik hem wel zelf gereden, maar ik heb nog steeds geen nieuwe dynamosteun gevonden, dus de trekker is niet helemaal top fit.
Ik zelf ook niet, ben nog steeds druk de corona weer van me af te schudden.
Als ik nu een half uur op zo'n koude trekker ga zitten, wordt ik de rest van het weekend niet meer warm.
Dus dan maar zo.
+1
Schluterfan
@hooidonk

Zo! Veel beterschap dan! Je hoort steeds meer mensen die het gehad hebben...
+1
hooidonk
@Schluterfan
Ja klopt, dat zijn er echt veel inmiddels.

Had hem liever ook eerder weg gebracht, want het is al een poosje flink vochtig.
Maar er stond nog een 155 voor die niet van z'n plek af kon, dus iemand anders kon hem ook niet even wegbrengen.

Reacties

+3
Sojaboontje
Hatz dr in, en bank dr uit?😄
+1
hooidonk
@Sojaboontje
Haha, wel eens een uurtje proberen te pitten op zo'n ding?
Sojaboontje
@hooidonk Waarom gaat de bank dr uit dan? 🤔
hooidonk
@Sojaboontje
Haha, dat ga ik niet voor mekaar krijgen.. 😄
+1
a3vandiejen
Mooie combi zo.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hatz TL 13 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!