Een kijkje op de Smitfield show in GB met merken de er niet meer zijn zoals Leyland, Sirocco, Bamford en David Brown maar toch weleens mooi om terug te kijken.

Leyland onbekend

+5
Rietman
Een kijkje op de Smitfield show in GB met merken de er niet meer zijn zoals Leyland, Sirocco, Bamford en David Brown maar toch weleens mooi om terug te kijken.
+1
langeslagdiesel
@Rietman kleine correctie. Sirocco is een nog steeds bestaand bedrijf.
Fendt_favorit
@langeslagdiesel

Toch failliet gegaan in 1979?
langeslagdiesel
@Fendt_favorit dat weet ik dan weer niet. Maar sirocco is een bestaand Duits bedrijf. Je kan er nog steeds voor bepaalde type trekkers winterjassen en petjes kopen. Het is uiteraard niet meer de ruggengraat van het bedrijf.
caseboy
@Rietman bestaat ransomes nog wel?
roscho
Quote Reactie van @caseboy:
bestaat ransomes nog wel

Er bestaat nog steeds een website ransomes.com/. Daar vond ik echter alleen kleiner materieel als zitmaaiers e.d. Ik denk dat er geen grote landbouwmachines meer gemaakt worden.
caseboy
@roscho is dit dezelfde ransomes als van de lansbouwmachines op de foto?
roscho
Quote Reactie van @caseboy:
dezelfde ransomes als van de lansbouwmachines

Dat weet ik niet maar het ligt wel voor de hand. Net als de Overum/Kongskilde ook een divisie heeft voor kleiner materiaal: Fiskars, zou dit ook voor Ransomes zo kunnen zijn. Ransomes gazonmaaiers zijn er al heel lang en ik denk dat dit gewoon een divisie was van het grotere Ransomes-concert.
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Rietman:
Een kijkje op de Smitfield show in GB

Heeft ook wel iets weg van een miniatuurbeurs.

Reacties

+1
z6911
Mooie foto
+1
Martinsame
Mooi plaatje zo
Jotke
Prachtig!😍

David Brown en International zijn toch de voorgangers van het huidige Case IH?
(International in ieder geval wel.)

Gaat het bij Leyland om hetzelfde bedrijf als van de Leyland trucks?

De truckfabriek bestaat in dat geval nog wel. Is nu van DAF. De LF en CF komen daar vandaan. Weet niet of er ook nog onder de naam Leyland verkocht worden.
catfan55
Wellicht iets wat jullie weten: als kleine jongen van een jaar of 10-11 ging ik wel eens met mijn buurman mee bieten rooien. Hun hadden een (volgens mij, maar ik kan er ook gigantisch naast zitten) Engelse bietenrooier, blauw van kleur, was een 3 rijer wagen rooier, zonder bunker dus met een loof klapper & kopper voor op. De loofklapper was een soort trommelmaaier met 3 trommels die het er af maaide. Ik zie het hele span nog zo staan met een International 845 er tussen.
+1
PieterA
@catfan55 Was het geen edenhall 223?
catfan55
@PieterA dat is het precies ja!
David Bakker
Nou zit ik naar de Massey Ferguson stand te kijken , daar staan een paar amerikanen tussen , een 1155 en een 1505 of 1805 . of zou het een 1250 zijn ?
MaartenMandemaker
@David Bakker Ik denk een 1250, en een 595 4wd. Bij Leyland 2 6 cilinders vooraan, 285 en 2100, en volgens mij achteraan een 4100 met 4 even grote wielen. Denk dat dit rond 1977 geweest is. In 1978 kwamen de Leyland Sychro series uit, en die hadden een 2 rode biezen op de sticker

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Leyland onbekend ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

GESPOT OP DEZE FOTO