Foto van een Belarus Onbekend , reclame van Lieuwe Dijkstra. Tekst van G Thieleman.. Foto is geplaatst door mklok op 03-01-2022 om 20:24:26, met 9 reacties.

Belarus Onbekend

+5
mklok
Foto van een Belarus Onbekend , reclame van Lieuwe Dijkstra. Tekst van G Thieleman.

Reacties

+2
Massey 2705
Die advertenties herinner ik me nog wel ! Mooi dat je er nog 1 van heb voor de verzameling.
+2
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Massey 2705:
Die advertenties herinner ik me nog wel

En die wekelijkse "stripverhalen" van Peja-Bustrac in de Boerderij met telkens nieuwe oneliners.👍🏻
+4
mklok
@WaterDeutzer G Thieleman was de oud directeur van Peja Brustrac. Toen Peja besloot om afscheid te nemen van Thieleman en het importeurschap van belarus naar lieuwe Dijkstra ging bleef Thieleman voor lieuwe deze teksten schrijven. Ook voordat Thieleman naar Peja Brustrac ging was hij vertegenwoordiger voor gebr de Vor en schrijf hij ook voor de advertenties van Fendt. Thieleman was een geboren verkoper en handelaar. In zijn boek die ik gelezen heb, lees je de gehele loopbaan van Thieleman. Ook hoe je bedonderd werdt bij demonstraties. Bv ,er was een demo van de David Brown selectamatic. Hij was toen vertegenwoordiger bij van Marion in Abbenbroek die David Brown dealer was. Banden werden met water gevuld. Ploeg erachter en daar ploegde de David. De mensen liepen mee , halverwege stopt Thieleman met lopen de rest ook. Dat had een bedoeling. De achterbrug van David werd zo warm van de werking van de selectamatic dat aan het eind van het land de David moest afkoelen. Thieleman was zo met z'n verhaal bezig dat de mensen daar helemaal geen erg in hadden dat de David achter in het land stond af te koelen. En zo staan er meer van zulke verhalen in. Ook in de tijd van de belarus. Die hadden een centrifigaal oliefilter. Met BP werdt Toen bedacht van een centrifigale olie speciaal voor de belarus. Het enigste wat anders was was de sticker op de oliedrum. De inhoud was gewoon de motorolie die je in andere trekkers ook in deed. Wij geloofde dat ook met die olie. Bij ons hebben we naast de Ford ook belarus gehad. Een 640, 611 en een bx 90. Dus bestelde wij ook deze olie.
+2
langeslagdiesel
@mklok een klant van ons kocht eind jaren 80 een nieuwe up to date Bx ? 4 cilinder zonder turbo met geveerde vierwieldrive vooras. En brede banden rondom. Bij ons achter op het erf onderin de oudijzer hoop lag nog een restand van een 800 super uit de verkaveling. En een boot eigenaar kocht voor op strand een echte blauwe Rus uit Duitsland voor weinig. Op de kleur van het plaatwerk en wat details op de vooras vering na was alles het zelfde en uitwisselbaar. Ze lekten zelfs op de zelfde plekken olie. Behalve de sloper. Die was leeg.
+1
langeslagdiesel
@WaterDeutzer belaroesjes. De man kon in zijn verhaal een aambeeld en een pak roomboter als broer en zus aan elkaar verbinden.
+3
mklok

(klik om te vergroten)

Leuke tekeningen waren het ook.
+3
langeslagdiesel
De opmerking : image trekkers. Goud!
Towaberg
Heel mooie folder 👌

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Belarus ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!