Het bekrachtigd stuur zit op de A30, en functioneert, was een gepriegel, met de hydrauliek leidingen....

Holder A 30

+9
AG35
Het bekrachtigd stuur zit op de A30, en functioneert, was een gepriegel, met de hydrauliek leidingen....

Reacties

+1
WaterDeutzer
Ik zie veel banjo en haakse koppelingen. Dat zorgt wel voor meer turbulentie, maar dat zal bij dit gebruik wel meevallen denk ik. Zelf probeer ik die 2 dingen altijd te vermijden, zeker banjo's.
+3
AG35
@WaterDeutzer
Dit is een kopie van het originele, de banjo's zitten er origineel ook, alleen de haakse koppelingen is eigenlijk een leiding, maar die krijg ik zelf zo kort niet gebogen. Maar heel veel liters, gaan hier niet door, het voorste is het verdeelventiel, komen 26 liter binnen, en worden dan verdeeld, naar het stuur en het hefventiel, zijn allemaal 12L leidingen. Maar het klopt dat dit niet optimaal is zo... vonden ze bij Holder ook, en met de update kregen deze serie een veel betere hydrauliek.
+1
Towaberg
Puik werk 👍
AG35
@Towaberg
Dank je
fransa101215
Komt er ook nog een hydrauliek cilinder bij, of werkt dit via het mechanische stuur gedeelte.
+1
AG35
@fransa101215
Dit is de eerste generatie van de A30 met bekrachtigd stuurhuis, dit werkt via het stuurhuis, je ziet de leidingen erin gaan. De tweede generatie A30, heeft de hydraulische besturing, met orbitrol en stuurcilinder. Die zijn te herkennen aan het andere dashboard, de klokken en knoppen wat deze voor het stuur heeft, zitten dan achter onder het stuur.
fransa101215
@AG35 Op youtube staat een filmpje van een a30 met een stuurcilinder, daarom was het mij niet helemaal duidelijk. Het is wel een verbetering met stuurbekrachtiging. Toen ik een jaar of 13 was, en hout uitsleepte in het bos met de a15, als je dan niet zat op te letten reed je in een konijnenhol en sloeg het stuur om, en kwam de stuurknop tegen je vingers, en dat deed ontzettend zeer.
+1
AG35
@fransa101215 stuurbekrachtiging is mooi, maar hydraulische besturing is nog mooier, dan stuur je echt met 1 vinger. Maar dat is niet origineel, voor deze A30 de stuurbekrachtiging wel, dat was een optie.
Besturing van de a15/16/18 is een heel andere constructie, niet de beste constructie.... het om, of uit de hand slaan, van het stuur, en veel slijtage.
De A30 heeft zonder stuurbekrachtiging, een zf gemmer stuurhuis, net zoals de A10, maar uiteraard zwaarder uitgevoerd.
+2
roscho
Quote Reactie van @AG35:
hydraulische besturing is nog mooier, dan stuur je echt met 1 vinger

Inderdaad stuur je veel lichter, maar heb je een klein lekje in de orbitrol, dan blijf je op een rechte weg het stuur langzaam ronddraaien. Ene keer staat de stuurknop links, dan weer rechts.
+1
AG35
@roscho
Klopt helemaal, heb zelf ook een tractor met dat probleem...

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Holder A 30 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!