Een beetje treurig waar de nieuwe merken met grote ambities eindigen, bij de gebruikelijke mannen die alles kunnen verhandelen.Helemaal vergeten te vragen hoe ze nou aan zoiets komen.

Arbos 5100

+5
GerbertXL
Een beetje treurig waar de nieuwe merken met grote ambities eindigen, bij de gebruikelijke mannen die alles kunnen verhandelen.
Helemaal vergeten te vragen hoe ze nou aan zoiets komen.

Reacties

+1
RVM
Vraag de volgende keer maar, hoe hij er vanaf is gekomen…
+2
GerbertXL
@RVM Daar zou ik niet over inzitten. Er stonden pas een paar van die hakkie takkie trekkers op een veiling en er werd best aardig op geboden.
+2
RVM
@GerbertXL ik zit er niet over in, ben altijd benieuwd wie zoiets wil kopen.
valmet6400power
@RVM
Het buitenland vanuit Nederland gezien waarschijnlijk haha
+1
walker1
@RVM Ik denk dat er voor dat geld altijd wel iemand te vinden is. € 33.000,- voor een 100 pk trekker met maar 260 uurtjes. Een 100 pk trekker bij een westers merk kost zeker 3 x zoveel. Het zal niet snel gekocht worden als hoofdtrekker, maar iemand die er een trekker bij zoekt voor de drukke periodes, die koopt anders voor dat geld een trekker van al snel 10 jaar oud met de nodige uren.
RVM
@walker1 ik denk zeker dat je er iemand voor vind, ik zou vooral bang zijn voor onderdelen voorziening / restwaarde. Wordt ie nog duur.
+1
walker1
@walker1 Onderdelen zal vooral afhangen of iets eigen ontwerp is of dat het ingekocht is. Vaak zijn motor, versnellingsbak, achterbrug, vooras ergens ingekocht, voor die onderdelen verwacht ik geen problemen.
De afschrijving is wel iets wat tegen gaat vallen bij een onbekend merk. best kans dat een 2e hands bekend merk voor hetzelfde geld, minder snel afschrijft.
ken-adams
@walker1 Kohler motor en een zelf ontwikkelde transmissie staat op de site. Heb nog nooit van Kohler gehoord maar blijkt in de zeevaart actief te zijn.

Arbos zit blijkbaar in een chinese groep, Lovol. Het staat me toch niet hard aan...
+1
GerbertXL
@ken-adams kohler is geen kleintje, ze maken ook de jcb motors.
+1
walker1
@ken-adams Het merk Kohler ken ik niet, maar ze zullen die motoren uiteraard ook aan andere afnemers leveren, dus de onderdelenvoorziening zal wel in orde zijn. Maar onderdelen voor een zelfontwikkelde versnellingsbak kan op de lange termijn wel lastiger worden.
roscho
Quote Reactie van @walker1:
€ 33.000,- voor een 100 pk trekker met maar 260 uurtjes.

Ze zijn sinds de veiling al fors duurder geworden. Een jaar geleden werd er een splinternieuwe van 100 pk aangeboden voor €20000. Toen er een paar in de veiling kwamen, gingen de prijzen plotseling omhoog.
In de advertentie staat dat het een Goldoni zou zijn, maar het zijn Chinese Lovols die in de Italiaanse Goldoni-fabriek in elkaar worden gezet.
Quote Reactie van @walker1:
100 pk trekker bij een westers merk kost zeker 3 x zoveel

Gaat dat al zo gek ja? Basic trekker zonder veel elektronica etc?
+1
Ruben-Wind
@ronald-deutz-fahr nee jong. Z’n t5 ofzo is Max 2x zoveel
@Ruben-Wind precies. En heeft na 10 jaar ook nog wat waarde
+2
J asper
Soetendaal?
+4
GerbertXL
@J asper klopt
KlaasM
Bij de Vemo staat zelfs een rijtje van die dingen.
dx11
@KlaasM ik zie ze bij meerdere handelaren voorbijkomen op de site de laatste tijd. Het wekt wel mijn interesse, al denk ik dan ook wel leg nog 10k bij en ik heb er een knappe jong gebruikte deutz ttv bij, met bediening, uitwisseling en onderdelenvoorziening zeker zo prettig
+1
hermanjohndeere
@dx11 op de ritchie bross veiling in meppen staan der ook vaak wel een heel stelletje bij elkaar. Daar zal deze denk ik ook wel wegkomen.
+2
Jan mf6465
Je zal maar wisselstukken nodig hebben van zoiets binnen een paar jaar
+1
stannetje96
Heb je toch een leuk trekkertje voor weinig om een beetje mee te beregenen en kieperen?
@stannetje96 koop je voor de bovengenoemde €33.000 niet liever een gangbaar merk van 10-15 jaar oud met een beetje ervaring?
@ronald-deutz-fahr voor dat geld heb ik liever een agrotron inderdaad...
case 745 xl
@Deutz-Fahr-Rijder deze arbos heeft vast een betere airco dan een agrotron 😂😂
@case 745 xl dat zou kunnen, maar heb er mijn twijfels over....
@Deutz-Fahr-Rijder of een John deere of fendt of case, maakt allemaal niet zoveel uit, maar dan ben je beetje verzekert van onderdelen, service, restwaarde😅

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Arbos 5100 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!