Foto van een Case International 1455 XL de versnellingen zitten er weer terug in. Foto is geplaatst door belske op 16-02-2022 om 07:09:08, met 11 reacties.

Case International 1455 XL

+4
belske
Foto van een Case International 1455 XL
de versnellingen zitten er weer terug in

Reacties

+2
Wimariete
Lijkt mij een hele puzzel met zoveel tandwieltjes
radium45
@Wimariete Valt reuze mee. Gewoon de aandacht erbij houden en tijdens de demontage goed opletten hoe het allemaal zat. Ik had altijd meer zorgen over de factuur die ging volgen want dat spul van ZF was altijd redelijk aan de prijs.😅
belske
@radium45 kost wel een paar centjes
+5
radium45
Bijzonder detail van dit type bak is dat een Fendt 612 volgens de nummers dezelfde bak heeft als die in een 1455 liggen. Voor 99% hetzelfde. Wij waren een keer bezig met een reparatie aan deze bak, de 4de versnelling deed lastig.. Alles aan lagers en synchro vervangen en deze delen besteld via Boeke Heesters de toenmalige Inter importeur omdat dit nogal wat scheelde in prijs vergeleken bij bestellen via De Vor Achterveld. Toen kwamen wij er achter dat in de synchro een soort van maantjes mee gemonteerd zaten en die kenden ze bij de 1455 niet. Die zaten daar dus niet bij in. Deze waren ook alleen via Fendt verkrijgbaar. Later, toen we dat onderdeelnummer kenden nog eens geinformeerd bij Boeke maar dat hele nummer kwam bij hun niet voor. Die delen zouden er mee te maken hebben dat het schakelen gemakkelijker en mooier ging als zonder die dingen.
+6
huub
@radium45 dus als je lekker wil schakelen met een 14 moet je er een beetje Fendt aan toevoegen 😉
MF 2725
@huub Tja, Fendt kwaliteit en comfort hè.
😀
radium45
@huub Ja blijkbaar zit het hem toch in de details.
930triplemaaier
@radium45 mij staat bij dat de fendt uitvoering ook druksmering heeft op bepaalde onderdelen. maar kan het mis hebben
radium45
@930triplemaaier Klopt, daar ging het bij ons ook mis. Wij hadden een vrije retour gemaakt ergens rechtstreeks op de achterbrug om 0.0 bar tegendruk te hebben. Later werd ons door een Fendt dokter uitgelegd dat retour olie altijd via een ventiel of een originele aansluiting moest omdat deze olie de vitale delen in de bak smeerde waar anders net geen olie kwam.
+3
Towaberg
Altijd knap om zulke reparaties te zien 👍

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International 1455 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!