Tussendoor de vooras repareren van de standaard, mooi weer voor bij de kachel. Foto is geplaatst door PatrickEngelbertink op 20-02-2022 om 09:32:43, met 13 reacties.

Oliver 2255

+2
Tussendoor de vooras repareren van de standaard, mooi weer voor bij de kachel

Reacties

+3
mdoornekamp
Dikke V8. Zeldzame verschijning
+1
John k
@mdoornekamp zelfs aan deze kant van de grote plas inmiddels een zeldzame verschijning........🇨🇦
+3
Towaberg
Prachtig trekker 👌
+1
DANOONTJE POWERR
Komt the Undertaker ook nog in actie dit seizoen?
Ik heb m een keer live gezien volgens mij was dat in Nieuw Vennep maar dat was zeer indrukwekkend!
+1
@DANOONTJE POWERR die staat ook nog in de loods, moet een nieuwe price as in. Maar staat wel op de planning dat hij weer de baan op komt idd
+1
hooidonk
Lekkage? Of wat was het probleem?
Zijn er nog onderdelen van deze assen te vinden?
+1
@hooidonk het kogelgewricht van de steekas aan één kant afgebroken. Is een bekend probleem door slijtage. Gelukkig via de goede kanalen en contacten in de usa een vervangende set kunnen kopen, met een sterkere oplossing.
+1
hooidonk
@PatrickEngelbertink
Oei okee!
Gelukkig dat je er nog aan hebt kunnen komen. Is de andere kant ook al gebeurd?
+1
@hooidonk nee andere kant was nog heel, maar vervang beide Assen uit voorzorg en op advies van de Amerikanen
+1
langeslagdiesel
@PatrickEngelbertink is het een idee om met je bandenmaten je voorloop van de vooras terug te brengen naar vrijloop zonder slip? De continu spanning die voorloop met zich mee brengt is met een sterk verzwaarde voortrein tegenwoordig vooras killer nr 1. Zeker de Assen van 25 jaar en ouder zijn eigenlijk niet gemaakt voor deze continu belasting. Het is goed uit te rekenen als je afrol omtrek bekend is.
+1
@langeslagdiesel dit had niet met de voorloop te maken. Er zit een soort knie gewricht in met losse kogels om te sturen. De kogels zijn alleen zo hard dat ze na verloop van tijd de kom beginnen uit te slijten zeg maar. Dit is een bekend probleem van deze voorassen, en vandaar er ook al vervangend spul voor te krijgen is met een andere verbinding erin.
langeslagdiesel
@PatrickEngelbertink ik snap wat je bedoelt. Wij hebben 2 fiat 550 gehad met deze constructie in de vooras. Verderop in het dorp liep een fiat type ? ( 24 volt ) en een fiat 850. Allemaal met dit type vooras. Ze moeten zwemmen in het vet. Dat weet ik wel. Verder probleemloze Assen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Oliver 2255 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!