Foto van een John Deere 720. Foto is geplaatst door draaipiet op 26-02-2022 om 08:23:55, met 15 reacties.

John Deere 720

+2
draaipiet
Foto van een John Deere 720

Reacties

+2
Rondeutz06
Wat is eigenlijk het voordeel van de stuurwielen zo dicht bij elkaar?
+2
a3vandiejen
@Rondeutz06 Heeft het niet te maken met sporen rijden?..
+2
Rondeutz06
@a3vandiejen dat is ook het enige wat ik kan bedenken, maar misschien komen er nog suggesties. Ik vind het geen mooi gezicht
+2
a3vandiejen
@Rondeutz06 Mee eens Ron.
+3
linders
@Rondeutz06 Misschien ook met draaicirkel, dat ze een kleiner kopeinde hadden vroeger ofzo?.
+5
EA_MF
@Rondeutz06 dit is een zogenaamde ‘rowcrop’ uitvoering. Met deze configuratie van de vooras kun je korter draaien (bijna haaks om) en dus zonder te steken voor de volgende werkgang draaien met bijvoorbeeld een rijencultivator.

Werden in noord amerika veel gebruikt in rijen teelten (oa mais/soja) toen er nog geen gewasbeschermingsmiddelen op de markt waren. Als bijkomend voordeel rijd je ook minder gewas kapot op kopeinden (maar 1 voorwiel spoor ipv 2)
+4
Fendt926Driver
@EA_MF het grote nadeel van die trekkers toen ze naar nederland kwamen in de oorlog heb ik mijn vader vaak horen vertellen.
Dat in de (toen ruim aanwezige) zandpaden deze voorwielen precies op de plek reden waar ook het paard voor de kar (toen heel gebruikelijk nog) liep.
En dat je de hele weg over die hoefslag hobbelde met de voorwielen
+4
David Bakker
@EA_MF een ander voordeel is veel bodem vrijheid ,je achterbrug /trompetten is het laagste punt i p v de vooras ..
+2
allis man
@David Bakker Door de hoge bodem vrijheid was het mogelijk om de mais lang te schoffelen of cultiveren . En inderdaad een row crop trekker kan om de as draaien en is iets voordeliger in aanschaf .In Amerika staat de mais bijna op 1 meter rij afstand dus moesten ze de wielen breder zetten voor werkzaamheden in de mais terwijl met ploegen een smaller spoor breedte wenselijk is .
+2
EA_MF
@allis man tegenwoordig staat mais in de VS bij de meeste boeren gewoon op 20 of 30 inch (50 of 75 CM) eerder was 36” (~90cm) gebruikelijk inderdaad.
+1
linders
@EA_MF hier in Europa staat het toch nog dichter op elkaar of lijkt dat dan maar zo?
+3
EA_MF
@linders meeste mais in Europa wordt op 75cm rijafstand gezaaid. In de rij is de afstand afhankelijk van de hoeveelheid pitten per hectare.
+3
allis man
+3
a3vandiejen
@allis man Mooi om te zien.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 720 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!