31 augustus 2019 Foto van een New Holland 8080. We hebben ongeveer 6 dagen werk met dorsen. Daar hadden we 2 combines voor. Allebei 3 dagen en dan was het klaar.We hebben nog steeds een 8060 die we va

New Holland 8080

+4
PieterA
31 augustus 2019 Foto van een New Holland 8080.

We hebben ongeveer 6 dagen werk met dorsen. Daar hadden we 2 combines voor. Allebei 3 dagen en dan was het klaar.

We hebben nog steeds een 8060 die we van begin af aan regelmatig onderhouden hebben. En deze 8080 waar het onderhoud vooral met de vetspuit, de duckttape en de kitspuit gebeurde. Dat gaat op de langere duur niet goed natuurlijk; dus toen de invoervijzel van de tank het begaf hebben we maar besloten om afscheid te nemen van deze combine.

Op deze mooie zonnige dag heb ik dan de foto's gemaakt.

Reacties

+2
PieterA
Foto van de achterkant

(klik om te vergroten)

New Holland 8080
+1
PieterA
De graantank met defecte invoervijzel

(klik om te vergroten)

New Holland 8080
+1
PieterA
De motorurenteller.

(klik om te vergroten)

New Holland 8080
+2
PieterA
De Mercedes V8

(klik om te vergroten)

New Holland 8080
+1
deufi
Dit waren op zichzelf toch best wel goede combines. Is deze er later bijgekomen dat er een keuze is gemaakt voor wat beperkter onderhoud?
+3
PieterA
@deufi Hij is met mijn vrouw ingetrouwd. Met de andere dorssten we al liatris, due is daar op aangepast. Dat wilde ik blijven doen. Als je een machine wilt blijven gebruiken zul je hem moeten blijven onderhouden.

Deze Combine was al beter gebruikt,had meer draaiuren. We hebben in 2012 besloten dat wanneer hij een klap zou geven gij weg zou moeten. Daarna alleen kit, vet en plakband gebruikt. Nu was hij op.
+2
deufi
@PieterA Begrijpelijk, en voor een combine heeft hij al aardig wat uren gedraaid. Dat introuwen is bedrijfseconomisch en in het kader van efficiency geen slechte zet geweest, haha.
+2
stijn-de-bock
@deufi ik ben getrouwd met een cafedochter.,de boeredochters waren op.😅😅😅😅🚜
+2
PieterA
@deufi Ja, maar in een vrouw gaat behoorlijk wat tijd zitten. En als je dan ook dat bedrijf er nog bij moet gaan doen...

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland 8080 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!