Op een foto die ik al lang in bezit heb en waarvan ik de herkomst niet meer weet, staat dit beeld van de militaire parade in Amsterdam op Koninginnedag 1953 (30 april). De twee tractoren van de Luchts

Onbekend Onbekend

+4
Paul Gravemaker
Op een foto die ik al lang in bezit heb en waarvan ik de herkomst niet meer weet, staat dit beeld van de militaire parade in Amsterdam op Koninginnedag 1953 (30 april). De twee tractoren van de Luchtstrijdkrachten (LSK, de Luchtmacht was pas sinds 11 maart 1953 een zelfstandig onderdeel en koninklijk en kennelijk was nog niet al het materieel 'omgekat') trekken mobiele verkeersleidingsposten of zoiets. Maar wat voor tractoren zijn het?

Reacties

+4
Massey 2705
Ford super major ? Denk ik
+3
stijn-de-bock
@Massey 2705 dat denk ik ook.
+4
kramer
@stijn-de-bock Het zijn geen super majors, ze hebben een klein embleem en je kan het zien aan de vooras drager.
+1
stijn-de-bock
@kramer gewone majors dan?
+3
kramer
@stijn-de-bock Ja, major of power major.
+2
a3vandiejen
@kramer Dacht ik ook.
+5
arnold-arentze
Gave foto hou ik van. Stukje historie 👌👌
+7
sassinga
@kramer @stijn-de-bock @Massey 2705 Dit zijn de aller eerste majors, deze hebben nog geen luchtfilter pijp uit de motorkap. De Major kwam uit in 1952. De Power in 58.
+1
draaipiet
Prachtig, toen al met kenteken
+1
sassinga
@draaipiet Ja en zo te zien zijn het de letters LSK zoals in het verhaal bij de foto.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Onbekend ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!