Soms zit het wel eens tegen, Hier een Same Rubin 135 met een Vicon 12200. Alleen de grond was te slap.

Same Rubin 135

+8
wim-same
Soms zit het wel eens tegen, Hier een Same Rubin 135 met een Vicon 12200. Alleen de grond was te slap.

Reacties

+3
Wimariete
Hoe heb je die weg gekregen? Er is niet veel ruimte er omheen
+5
wim-same
@Wimariete volgens mij met twee grote trekkers er voor. Waarvan een met een Herder. Het probleem was dat deze pers meelopend gestuurd was. Ik had de besturing vast moeten zetten. Toen hij weg begon te zakken, stuurde de pers juist naar de sloot toe.
+3
Wimariete
@wim-same Oké. Spannend avontuurtje om alles er weer bovenop te krijgen zonder dat de pers in het water komt.
+5
wim-same
@Wimariete Nou zijn wij wat meer slappe grond gewend dan jullie denk ik. Dit kwam bij ons toch wel vaker voor hoor, of dat je spontaan door een bruggetje zakt. kwam ook voor.
+4
Kramer U800
@wim-same Dat geloof ik wel, daar leer je wel van, en ga je vanzelf oplossingen bedenken.
+5
wim-same
@Kramer U800 wij hebben ook wel eens een schotten baan ergens naar toe meten leggen, om vervolgen met een grote rups kraan een andere kraan er uit te moeten trekken. En dan moest deze rupskraan nog achter een zo genaamde "Dodenbed" gaan staan. Dit zijn twee dragline schotten recht overeind in de grond. met daar achter 3 of vier schotten over dwars. Daar achter gewoon een laag schotten, zodat de trekkende rups kraan goed achterover stond, en zichzelf niet vooruit kon trekken.
+2
Wimariete
@wim-same Dat denk ik ook wel. Als je er mee opgegroeid bent, ken je niet anders, en ga je er ook beter mee om. Als ik nu in jullie streek zou moeten boeren, kwam het waarschijnlijk niet goed met het landwerk. 🤣
+5
wim-same
@Wimariete dit was in een "natuur gebied". in de volksmond werd dit ook wel een homo ontmoeting plaats genoemd. ha ha
+6
wim-same
@Wimariete was wel een keer lachen, toen een opzichter van de Provincie op ons stond te wachten in zijn auto voor op de parkeerplaats. het was warm, en zijn raam stond open. Werd hij ineens op zijn arm getikt, of hij niet mee wilde komen. ha ha
+2
Wimariete
@wim-same 🤢🤭
+6
Fendt926Driver
Quote Reactie van @wim-same:
was wel een keer lachen, toen een opzichter van de Provincie op ons stond te wachten in zijn auto voor op de parkeerplaats.

Bij vliegveld twente is ook zon plek.
En de boer die daar land heeft vindt het prachtig om er een voervoorlichter of stagair naar toe te sturen om te kijken of de mais rijp is.
Als je de auto parkeerd en de mais in loopt komt er ook direct een jongeman achter je aan de mais in.
1 stagair is aan de andere kant de mais weer uitgerend
+5
wim-same
@Fendt926Driver Er werkte toen een stage loper, uit een streng katholiek gezin bij mij. Die jongen was echt zo groen als gras. Maar ik durfde hem toch niet alleen daar naartoe te laten gaan. Je zou iets bij zijn ouders moeten gaan vertellen......
+5
a3vandiejen
Prachtige foto.
+3
Kramer U800
In slappe grond in Oudewater zeker? 😉
+4
wim-same
@Kramer U800 Nee, dit was vlak bij Delft. Wij hadden toen veel onderhouds werk aangenomen in recreatie gebieden van Delft tot en met Leiden.
+3
Kramer U800
@wim-same Oké, ook allemaal sponsige grond daarzo.
+3
wim-same
@Kramer U800 daar ook allemaal veen
+3
draaipiet
Mooie foto en verhalen
+3
wim-same
@draaipiet In Leiden hadden wij ook zo'n natuurgebied om te onderhouden. Vogelplas "Starrevaart" en "Vlietland". In Vlietland was ook nog een nudisten strand. ha ha En wat je daar allemaal niet, of wel , zag ????
draaipiet
Quote Reactie van @wim-same:
ha ha En wat je daar allemaal niet, of wel , zag

Alles wat je ziet, zo de pers in 😂
+3
Wimariete
@wim-same Nu begin ik ook te snappen dat je met jou machines bijna in het water komt, of in de grond zakt. Je veel te druk met rond kijken naar de natuur. 😋😋🤩 olde snoepperd 😉
+4
wim-same
@Wimariete Ha ha, maar daar heb ik niet verzakt gezeten hoor.
+3
Massey 2705
Allemaal heeeeel herkenbaar....!
😊😉😊
+2
Wimariete
@Massey 2705 Hebben jullie ook nudisten kampen dan?
+3
Massey 2705
@Wimariete nee hoor , bij ons is het zo koud , Dan zie je geen ,,fluit,, . Haha , en in de zomer is het zwart van de muskito,s buiten !
Er zo bij lopen als Adam , bedenk je jewel 2 keer.
Ik bedoelde Wim zijn verhaal over veengrond en verzakt zitten , en door een bruggetje zakken met de trekker. Dat tobben in veenland komt me dus heel bekend voor.
+2
Wimariete
@Massey 2705 Dat snapte ik wel 🤣🤣

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Rubin 135 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!