Foto van een Deutz-Fahr DX 4.31. Foto is geplaatst door Lucas Ensing op 07-04-2022 om 11:35:09, met 8 reacties.

Deutz-Fahr DX 4.31

+1
Lucas Ensing
Foto van een Deutz-Fahr DX 4.31

Reacties

+2
Massey 2705
Ik vind het verrassend , dat spanbanden nog steeds gebruikt mogen worden om trekkers ,,vast,, te zetten , in plaats van kettingen....!
+1
MRVNDT
@Massey 2705 ja als ik een 6.30 uit België gekocht heb, waren er spanbanden an voorspatborden en achterin in die heflatten. Bijzonder Poolse transporteur 😂😂😂. Handrem heft het dan toch wel geregeld denk ik. Die andere 6.30 die erop stond moest nog 300 km verder maar is ook gelukt.
+3
dx11
@Massey 2705 die hele trekker kun je wel aan één spanband optillen, hij zit vast met 4, kan dus makkelijk
+1
Jeroen-ford
@dx11 ik ben laatst aangehouden door team verkeer met 2 kisten haardhout op de kar.

Ze maken verschil tussen direct en indirect zekeren. En ze gaan uit van een aantal DAN sterkte van de spanband als dat er niet op staat.

Vervolgens gaan ze kijken wat het gewicht is van de lading en de wrijvingscoefficient van in dit geval hout op hout.

Uiteindelijk na al zijn gereken bleek dat er 1 spanband te weinig op zat. Kar laten staan en eerst extra zekeren voor ik verder mocht
+1
roscho
Quote Reactie van @dx11:
hele trekker kun je wel aan één spanband optillen

Dat klopt, je kunt aan een 5-tons spanband gemakkelijk 10 ton tillen als je dat maar rustig en gelijkmatig doet. Maar bij een aanrijding komt er een piekbelasting en dan gaat het niet goed.
Hierboven stelt @MRVNDT dat het "transport gelukt" was, maar bij een aanrijding of noodremactie was er waarschijnlijk een mooie trekker op de kop op de weg beland.
bob de bouwer
Ook voor de export?
Lucas Ensing
@bob de bouwer Geen idee.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr DX 4.31 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!