Foto van een Iveco Daily die vrij recent gebruikt aangeschaft is. En achterop staat de splinternieuwe 225

Iveco Daily

+1
JD BORN 2 FARM
Foto van een Iveco Daily die vrij recent gebruikt aangeschaft is. En achterop staat de splinternieuwe 225

Reacties

+1
JD BORN 2 FARM
Plaats binnenkort nog wel een betere foto van de 225
Jotke
Das nog een met een mooi maatje!

Die nieuwe BE's staan bij 1 kraantje al vol onderhand.

Te gek eigenlijk, de distributiesector heeft het voor de mechanisatiebedrijven en klusbedrijven kapot gemaakt! Als die niet als gekken met BE's waren gaan rijden om de steden( en dorpen) te bevoorraden( met niet altijd de meest capabele "chauffeurs") was er ook niet zo'n regel gekomen dat je alleen nog zo'n klein frut aanhangertje tot zoveel ton moogd rijden.

Op deze manier kun je net zo goed een aanhanger achter een bus hangen ipv er een apart voertuig voor aan te schaffen. Zo'n combi als hierboven levert tenminste nog wat op.
+1
wim-same
@Jotke Toch ben ik bang dat dit wel door onze grondverzet sector verpest is hoor. er reed veel te veel spul rond met te veel gewicht, en te weinig rijbewijs capaciteit. Uiteindelijk is een vrachtwagen toch veel beter bestand tegen deze gewichten, en vooral het er tegen op rijden.
JD BORN 2 FARM
@wim-same ik ben ook zo iemand zonder E rijbewijs . maar hier rij sturen ze ook niet zomaar iemand mee weg, alleen vanwege de lengte al. ik zelf rij hier ook niet mee zolang ik geen E heb. de minikraan van 2000 kilo rij ik wel vrij vaak mee
+1
wim-same
@JD BORN 2 FARM Waarom ga je dan niet je E rijbewijs halen. Altijd makkelijk.
bartjuh
@JD BORN 2 FARM en al haal jij nu je e dan mag je hier volgens mij nog niet mee rijden
JD BORN 2 FARM
@bartjuh tot 7,5 ton laden in plaats van tot 10 ton is mij verteld
bartjuh
@JD BORN 2 FARM is het niet 7,5 ton totaalgewicht?
+1
bartjuh
@JD BORN 2 FARM 7 ton totaal zelfs... 3500 trekkend voertuig+3500 aanhanger
Jotke
@wim-same

Dat zal ook zeker wel. Maar de winkeldistributie heeft er ook wel een hand in gehad.

Maar ja, ook vanuit de grondverzet en mechanisatie sector zal er zeker niet altijd binnen de lijnen gereden zijn. Op de oude combi zoals op mijn foto( 1 as minder op het trekkend voertuig) heb ik ook wel eens een 6R of M op zien staan, ook net voorlader en dan nog een shoveltje, kraantje of veegmachine erbij. Kwa gewicht viel het misschien binnen de normen maar verder... vindt zo'n trekker op een truck oplegger er toch wat veiliger uitzien dan op zo'n wagentje.
JD BORN 2 FARM
Ok dat weet ik allemaal niet. ik weet wel dat deze 10 ton mag laden en dat deze niet zo lang gemaakt zijn. de midikraan van ruim 9 ton kan er ook mooi op
Jotke
@JD BORN 2 FARM

Zo te zien is dit de lengte die bij een nieuwe( trekvoertuig) alleen met een groter rijbewijs mag. Wetgeving is in 2013 veranderd.

Dit is ook een reden dat onze inmiddels helaas ex lmb in ik gok 2016? voor een jong gebruikte ex demo gekozen heeft. Aanhanger is al een stuk ouder. Lijkt dezelfde als die van jou. Ze hebben er nu een nieuwe combi langs gekocht die uiteindelijk de oude moet gaan vervangen( waarschijnlijk zodra de nieuwe grote truck/oplegger geleverd is), die is echt een flink stuk korter. Kan net 1 zo'n kraantje op staan. Laadvermogen van 3300 kg.
+2
JD BORN 2 FARM
@Jotke klopt helemaal de gene die na 2013 hun E rijbewijs hebben gehaald mogen tot max 7,5 ton laden en die voor 2013 mogen tot 10 ton. Bij mij ligt het nog weer anders......................
Jotke
+1
JD BORN 2 FARM
@JD BORN 2 FARM Ik heb überhaupt geen E rijbewijs dus ik mag sowieso eigenlijk met bijna niks rijden. in de praktijk gaat dat een beetje anders
+2
wim-same
@JD BORN 2 FARM Tot er een ongeluk gebeurd. of je een keer een Politie controle krijgt. Ga gewoon je E rijbewijs halen. als je al ervaring heb stelt het niets voor.
Jotke
Quote Reactie van @wim-same:
@JD BORN 2 FARM Tot er een ongeluk gebeurd. of je een keer een Politie controle krijgt. Ga gewoon je E rijbewijs halen. als je al ervaring heb stelt het niets voor.

Als je dat kunt zou ik dat zeker doen!
+1
JD BORN 2 FARM
@Jotke klopt alleen ik vind eigenlijk dat mijn werkgever uitzendbureau die moet betalen en die discussie loopt nog
valmet6400power
@wim-same
Ik reed tot februari 2019 ook altijd zonder E met een karretje achter m’n caddy. Tot m’n vader werd aangehouden met een leeg karretje met de vraag of hij een E rijbewijs had. Toen heb ik m’n E rijbewijs ook gehaald, zo’n ochtend rijden en dan middags afrijden. Kostte iets van 600? Euro? Maar als je een boete krijgt kost dat je eerst de boete en daarna nog het rijbewijs haha

Maar het is meer dat je heeeeel defensief moet rijden met een karretje voor het afrijden, die bochten achteruit stellen niks voor. Als je er al een paar jaar mee (illegaal) gereden hebt 😄
806
@valmet6400power Volgens mij is dat nu weer veranderd je mag nu aanhanger incl lading van max totaal gewicht 750 kg rijden
ongeacht wat laadvermogen is van aanhanger .
Als het totaal gewicht maar niet boven 3500kg komt .
valmet6400power
@806
Ja dat is dan met alleen B rijbewijs toch?
806
Fast Eddy
@806

Zoals ik het begrepen heb is dat de aanhanger plus laadvermogen niet zwaarder mag wegen dan de auto en het totaal gewicht met laadvermogen niet meer dan 3500 kg is
+1
JD BORN 2 FARM
@Fast Eddy ik denk dat je idd gelijkt hebt. Maar ze hebben er een midi opstaan van ruim 9 ton en volgens Raymond mag dat gewoon (mits je het E rijbewijs voor 2013 gehaald hebt)
Fast Eddy
@JD BORN 2 FARM

Ja klopt mijn vorige werkgever had ook een trailer die 10 ton mocht wezen met lading. Door de extra as mag je nog meer laden.
+1
JD BORN 2 FARM
@Fast Eddy ja die extra as maakt echter het verschil
Jotke
@JD BORN 2 FARM @806 @Fast Eddy @bartjuh

Ik ben geen kenner van die dingen. Wat ik zelf vernomen heb toen der tijd is dat het bedrijf van mijn hierboven geplaatste foto's in ik meen 2016 een "nieuwe" jong gebruikte Iveco ex demo gekocht heeft, die van de foto, omdat die nog onder de oude wetgeving viel en met die bestaande wagen mocht rijden.

De nieuwe die er nu bij is gekomen valt onder de nieuwe wetgeving en zou daarom korter zijn.

Meer weet ik er ook niet van. Behalve dat het rammelbakken zijn die nog best snel verslijten.🤭 En dat ik liever in een DAF of Volvo truck zit.
+1
JD BORN 2 FARM
@Jotke duidelijk verhaal. Ik heb hier nog helemaal niet in gezeten laat staan in gereden dus ik kan er niet over mee praten. Wel kan ik je zeggen dat ze er op de zaak erg blij mee zijn
Jotke
@JD BORN 2 FARM

Dat snap ik. Ja ik geloof goed dat ze er blij mee zijn. Zijn ook handige dingen om kleine machines mee te vervoeren. Kunt er ook een trekker opzetten. Toen zij nog geen truck hadden werden er ook trekkers mee vervoerd die niet meer mochten rijden en naar de werkplaats moesten. Ook later nog wel eens gezien dat er bijv een 6M op stond met voorlader voor een beurs.

Voor niet te lange afstanden gaat het prima met zo'n combi. Wil je grotere ladingen en grotere afstanden doen kun je beter een truck hebben. Maar daar moet dan ook iemand mee kunnen en mogen rijden. Zeker met machinetransport is dat nog wel eens een vak apart.

Heb zelf ook nog nooit met een dergelijke combinatie of truck gereden. Geen rijbewijzen voor en wegens oogcomplicaties überhaupt nog geen rijbewijs. Alleen vanaf de bijrijderskant mogen ervaren dus ik kan ook geen mening geven over hoe iets rijdt. Geef alleen mijn gevoel vanuit bijrijdersperspectief en op basis van aangehoorde ervaringen van hen die er wel mee gereden hebben weer.
+1
bartjuh
@806 totaal max auto en max aanhanger niet boven de 3500 is b rijbewijs.
Met be mag je dan bv wel een aanhanger die max 3500kg is achter een auto trekken die max 2000 mag trekken zolang je maar kan aantonen dat je niet over het trekgewicht van de auto gaat.
Met b rijbewijs mag je niet met een lege 3500 kg kar rijden omdat er meer op mag
Jotke
Quote Reactie van @JD BORN 2 FARM:
@JD BORN 2 FARM Ik heb überhaupt geen E rijbewijs dus ik mag sowieso eigenlijk met bijna niks rijden. in de praktijk gaat dat een beetje anders

We doen allemaal wel eens iets wat officieel niet mag.😉
+1
806
@JD BORN 2 FARM het is 7 ton 2 keer 3500 kg
Fast Eddy
@JD BORN 2 FARM

Ik denk dat je laadvermogen en totaalgewicht door elkaar haalt. Met een recent E rijbewijs mag je maar 3500 kg totaalgewicht trekken en de auto mag ook totaal 3500 kg wegen.
Jotke

(klik om te vergroten)

JD BORN 2 FARM
@Jotke die zijn idd een heel stuk korter
Jotke
@JD BORN 2 FARM

Ja, kon geen foto van de zijkant nemen omdat daar de truck die sinds 1 januari van Kraakman is stond te laden maar zit wel een aardig verschil in kwa lengte ook al lijkt dat op mijn foto niet. Ze stonden met de neuzen gelijk.

Hoorde een monteur al roepen: "Ze hebben hem te heet gewassen!"🤣
Jotke
@JD BORN 2 FARM

Lijkt zelfs dat die nieuwe nog een stukje verder naar achteren stond...

(klik om te vergroten)

+1
JD BORN 2 FARM
@Jotke ja bliksem ook dat nog eens
valtraaa
@Jotke @JD BORN 2 FARM Zijn nog steeds wel in 10 of 11 meter te verkrijgen maar door het geringe laadvermogen is dat niet echt interessant meer.
+1
Jotke
@valtraaa

Oké. Snap ik. Half leeg moeten laten is niet interessant.
valtraaa
Een jeep-as die zie je niet veel meer daar kun je inderdaad nog wat mee verzetten👌
+1
JD BORN 2 FARM
@valtraaa daarom hebben ze hem ook juist gekocht
valtraaa
@Jotke juist en je sleept meer eigen gewicht mee. Gaat ook weer van je laadvermogen af.
Jotke
@valtraaa

Dat ook ja.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Iveco Daily ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!