Foto van een Ford 7810 Silver Jubilee.Een kopakker lostrekken die we niet geploegd hadden, de grond werkte best makkelijk en we hebben daarom een stukje NKG geprobeerd. We hebben het hele perceel geko

Ford 7810 Silver Jubilee

+3
Daanfordje
Foto van een Ford 7810 Silver Jubilee.
Een kopakker lostrekken die we niet geploegd hadden, de grond werkte best makkelijk en we hebben daarom een stukje NKG geprobeerd. We hebben het hele perceel gekopegd na het ploegen om te zorgen dat het niet te veel uit kon drogen.

Reacties

valmet6400power
Lostrekken? Los kriebelen of zitten er poten aan van 1,5 meter lang? 😏
+1
Daanfordje
@valmet6400power ploegen doen we ook maar 30 cm diep 😜 normaal komen we helemaal niet met een woelpoot in het land
valmet6400power
@Daanfordje
Oh okee! Wij ploegen op klei 22 centimeter diep maar als we kopakkers lostrekken dan gaan we wel 50 centimeter diep of 60..
PieterA
@valmet6400power Dan heb je in het najaar toch wel een groot probleem met wegzakken op de kopakker? Wij hebben voor afgelopen jaar een molploeg gemaakt, maar daar leg je 100 pk dood aan op 70 cm op lichte zavel.
+1
valmet6400power
@PieterA
Nee valt mee, de in- en uitzetten van het ploegen doen we altijd ff woelen en dan daarna kopeggen (of alleen woelen en dan in het voorjaar kopeggen als het najaar te nat is). M’n vader/we deden tot een jaar of 5 terug altijd spitten met krukas maar dat ziet er in de winter leuk uit maar heeft in het voorjaar geen draagkracht. Dus daar zijn we mee gestopt..

Kopakker van de bieten hadden we afgelopen jaar ook nog gewoeld voor het zaaien maar in het najaar spoorde de rooimachine daar niet meer of minder in dan op het stuk.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 7810 Silver Jubilee ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!