Kijk, daar heb je Jansen (Aalten) × met een Claas Arion 420. Vanmorgen een gedeelte van het maisland klaar gelegd met deze combinatie.

Claas Arion 420

+4
huub
Kijk, daar heb je Jansen (Aalten) × met een Claas Arion 420. Vanmorgen een gedeelte van het maisland klaar gelegd met deze combinatie.

Reacties

+2
huub
Volgende week kan de mais er in.

(klik om te vergroten)

Nog een foto vanaf een andere hoek.
Ritchie
Gaat prachtig zo! Wat heb je hier voor bewerkingen voorafgaand aan gedaan?
+1
huub
@Ritchie vorig jaar de mais gedorst. Daarna met de klepelmaaier erover en met de kunstmeststrooier rogge gezaaid. Een maand geleden met de triltandcultivator de rogge wat afgeremd en twee weken geleden is er met een schijveneg drijfmest opgebracht.
remco rooks
@huub ploegen niet nodig?
+1
huub
@remco rooks je probeert al eens wat. Vorig jaar is er door een misverstand ook geen kerende grondbewerking gedaan. De kraaien hebben vervolgens de flink schade aangericht in de mais, overgezaaid en uiteindelijk een redelijk gewas geoogst. Kijken wat het dit jaar wordt.
huub
Één keer is genoeg.
tone29
@remco rooks wij ploegen al jaren niet meer. We gaan voor een ondiepe grondbewerking. Minder arbeid, minder uitdroging van de grond, en meststoffen daar waar ze moeten zijn.

Groenbemester wat afremmen met de cultivator. Bouwland bemesten, vaste mest strooien. Spitten en zaaien in 1 werkgang en klaar👌😅
jehan
Zit me suf te denken is dit de vaste tand van de firma uut sinderen aan de kasselderstraat
huub
@jehan de machine was van een loonwerker aan de Gendringseweg, toen is ie mee gegaan naar Den Dam. Daar wordt ie niet zoveel gebruikt en nu is ie volgens mij verkocht.
jehan
@huub aha

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Arion 420 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!