Foto van een John Deere 6175R. Op steeds meer percelen zaaien we dit jaar de mais zonder te ploegen.

John Deere 6175R

+1
joozt
Foto van een John Deere 6175R. Op steeds meer percelen zaaien we dit jaar de mais zonder te ploegen.

Reacties

huub
Dat bevalt dus goed?
joozt
@huub ja perfect, wel fijn dat er nog wat regen gevallen is anders was dit wel echt droog geworden. Het scheelt werk en brandstof!
JD 6110
@joozt om de kosten te drukken ? Of zie je geen verschil in opbrengst?
joozt
@JD 6110 ook dat, en het scheelt enorm in tijd. Perceel is brandschoon dus we zien niet echt meerwaarde in ploegen op zo’n stuk.
MulderDeutz1
Dat gaan wij ook op een perceel proberen dit jaar. Wat voor voorbewerking doe je nu voor het zaaien?
+1
joozt
@MulderDeutz1 mooi werk! Hier is de groenbemester met de schijveneg bewerkt, daarna bemest en nu woelen en kopeggen (kopeg is hier eigenlijk niet nodig dus die draait heel langzaam).
MulderDeutz1
@joozt Haal je met woelen geen gewasresten meer boven? Ik dacht juist woelen, bemesten met schijveneg en eventueel nog een keer dwars op de rijrichting schijveneggen erna. Op jouw manier trek je wel de sporen los van het bemesten. Zitten hier op zandgrond en de ploeg is na dit seizoen oud ijzer 😁
joozt
@MulderDeutz1 nee dat valt mee, de schijveneg heeft de gele mosterd/bladrammenas heel fijn gemaakt dus die vind je nauwelijks terug. Inderdaad nu maken we vlak voor het zaaien de grond mooi los en zijn alle vaste sporen weg als het goed is.
+1
MulderDeutz1
@joozt duidelijk, bedankt voor de uitleg!
zettelmeyer
@MulderDeutz1 deze woelpoot tilt de grond op en laat het weer zakken zonder vermenging van de bovenlaag
+1
oanejorrit12
Hier vorig jaar bestaand maisland zonder groenbemester met cultivator en rotorkopeg klaar gemaakt. Wou ook best. Laten dit jaar alles met overtopfrees doen, en perceel wat nu gras is en mais word ook, die maaien we eerst en dan die ook met overtopfrees
+2
guus hiddink
Mooi werk zo je maakt de grond ook niet onnodig droger

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6175R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!