Foto van een Fendt 716. Foto is geplaatst door bieske98 op 04-06-2022 om 14:52:44, met 11 reacties.

Fendt 716

+3
bieske98
Foto van een Fendt 716

Reacties

+1
Massey 2705
Mest nog in een grond put opslag ?
+3
bieske98
@Massey 2705

Het is een betonnen put van 200m3 waar vroeger alle mest vanover het erf in werdt geschoven, de voerhekken stonden toen nog 15 meter voor de stallen ( en de koeien en pinken ook) en zodoende werd die mest de put in geschoven. Nu ligt er een ondergrondse leiding vanaf de ligboxenstal zodat ik door het hoogteverschil de tank eerder vol heb en in de winter de put als extra opslag kan gebruiken.
+1
Fast Eddy
Ik maar denken dat dit in Nederland is. Hoe lang wonen jullie al in Frankrijk?
+3
bieske98
@Fast Eddy

Ik heb de boerderij 15 februari dit jaar gekocht dus is pas even.
ZetorTwente
@bieske98 hoe is het boeren in Frankrijk? Wat is de reden van emigratie?
+1
bieske98
@ZetorTwente

Het boeren hier lijkt mij hier wel goed, wat lagere kosten en wat minder regels. Wel ligt de efficientie een stuk lager, gemiddeld is 400.000 kg melk per persoon wel het maximale om rond te zetten qua werk. Ik dacht er wel even 700.000 te doen dus mag bijna voor 2 werken😅. De reden om te emigreren was vooral omdat de boerderij thuis aan de kleine kant is en ik er niet langs wil werken, en dan nog zeker heel het stikstof gebeuren wat dag na dag meer onzekerheid geeft.
Fast Eddy
@bieske98

En bevalt dat wat? Van welke provincie uit Nederland ben je verhuisd?
Heb je nu een vergelijkbaar bedrijf als wat jullie in Nederland hadden?
+3
bieske98
@Fast Eddy

Bevalt me goed hier, aardige mensen en eer van mijn werk wat de uren wel goed maakt. Kom uit brabant we hadden daar 40 koeien biologisch, hier heb ik er 60 aan de melk en 70 hectare met gras mais en tarwe
Fast Eddy
@bieske98

Dat zal wel fijn boeren zijn. Veel werkzaamheden in eigen beheer?
+2
bieske98
@Fast Eddy

Bij de koeien alles zelf, op het land besteed ik het zaaien uit en een gedeelte van het mest rijden. Verder vrij veel zelf voor het moment, volgend jaar misschien ook laten ploegen. De 716 moet het meeste werk doen maar moet ook elke dag gras halen dus blijf aan het omkoppelen op het moment

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 716 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!