Foto van een Guldner onbekend Een folder van een Guldner Hydrocar type TK. Foto is geplaatst door draaipiet op 06-06-2022 om 20:27:20, met 7 reacties.

Guldner onbekend

+5
draaipiet
Foto van een Guldner onbekend
Een folder van een Guldner Hydrocar type TK

Reacties

+2
WaterDeutzer
Das gek: Ik ken de Güldner Hubtrac en z'n opvolger de Linde Hydrocar.
Dit blijkt nu een overgangsmodel?
+1
draaipiet
@WaterDeutzer Ik kan op de folder geen Linde vinden dus het is van voor die tijd denk ik
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @draaipiet:
Ik kan op de folder geen Linde

Nee, maar 'op de bok' gezeten is een Hubtrac en met frontschild of cabine is een Hydrocar. Moet haast wel een overgangsmodel zijn geweest.
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @WaterDeutzer:
Moet haast wel een overgangsmodel zijn geweest.

Even mezelf rectificeren: De Guldner Hubtrac is de eerste hydrostatische vorkheftruck half jaren '50 gebouwd door Linde. Ik heb er zelf al 15jaar 1 in bezit....🙈
De Hydrocar kan zowel 'Linde' als 'Guldner' genoemd worden. Het was Carl von Linde zelf die met Hugo Guldner en nog een kompaan de Guldner fabriek zijn gestart.

(klik om te vergroten)

Guldner Hydrocar

(klik om te vergroten)

Mijn Guldner Hubtrac
+2
Marrinus
Is een Güldner Hydrocar gebouwd vanaf het einde van de 50er jaren met een 1cyl motor van 6pk en een eigen hydrostatische aandrijving bediend met de linker hendel en de rechter was om te sturen er was deze uitvoering n langere ze konden met een hydrolische laadklep uitgerust worden of een driezijdige kipper werden gebouwd langs de trekkers en de hydrolische aandrijvingen en de Hubtrack later de H20
+1
draaipiet
Hier de rest van de folder

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Guldner onbekend ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!