Foto van een Volvo BM 810 met New Holland D1000 pers.. Foto is geplaatst door Pieter Buren op 19-06-2022 om 08:54:06, met 6 reacties.

Volvo BM 810

+2
Pieter Buren
Foto van een Volvo BM 810 met New Holland D1000 pers.

Reacties

Towaberg
Prachtige combinatie, de kleuren passen mooi bij elkaar
+1
Fred4130
Mooie persen die New Holland D1000 met mooi formaat pakken. Deze heel wat jaren als kuilpakken gehad na de Vicon Hp1600, mooie handzame pakken en met een speciale invoer door de loonwerker zelf ontwikkelt was de topvulling ook perfect bij voordroog. Het speet me donders toen de pers vervangen werd door een Claas grootpakpers, de meest waardeloze pakken die je kon hebben in voordroog, waren 's winters nauwelijks uit elkaar te vorken. Daar waren de Vicon pakken een zegen bij in vergelijk met de Claas, zeker als je die even doormidden sneed met de kuilsnijder. Na 1 jaar Claas pakken , maar rap overgeschakeld naar weer rijkuilen. Praat over de periode half 80er en 90er jaren.
Pieter Buren
@Fred4130 zit helaas geen snij inrichting in die D1000 zag ik. Heb wel eens gekeken wat het zou kosten om zelf een pers en wikkelaar aan te schaffen want dat lijkt me wel mooi werk, maar voor een setje ben je zo 20000 kwijt en dan nog het plastic. Dat wordt hem niet met die paar balen thuis.
Fred4130
@Pieter Buren Die bij mij kwam had ook geen messen , alleen een soort rotor om de topvulling in voordroog beter te krijgen, werkte machtig mooi en vraag me af of dat ook zo nodig is , omdat de plakken (als ik me goed herinner wel 12 tot 15 slagen in een pak) relatief dun zijn en ik vond ze altijd erg makkelijk uit elkaar te vorken in tegenstelling tot de Claas pakken , die veel minder slagen in een pak drukte m.a.g. dat die de boel meer over elkaar heen drukte en je je een ongeluk vorkte om die krengen uit elkaar te krijgen als voordroog, vooral als ze ook nog eens op de kop lagen. Ze waren ook even iets breder wat ze nog onhandelbaarder maakte.. En op de grup had ik weinig andere keus. Dat was 1 jr Claas en nooit weer.
Pieter Buren
@Fred4130 zonder messen lijkt me juist vervelend om te vorken. Wij laten thuis met 5 messen persen en wij moeten ook over de grup vorken. Ook jaren claas gehad (maar ook veel krone).

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Volvo BM 810 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!