De wikkelaar even geholpen door de balen alvast naar het kopeind te rijden, scheelt weer een keer door het land jakkeren en kan ze nu zo over de draad op de kar zetten zodat die het land niet in hoeft

Claas Arion 430

+2
Case5130
De wikkelaar even geholpen door de balen alvast naar het kopeind te rijden, scheelt weer een keer door het land jakkeren en kan ze nu zo over de draad op de kar zetten zodat die het land niet in hoeft.
Balen zijn geperst door een Krone pers met 51 messen(theoretisch 2cm snijden), deze balen zijn voor de droge koeien om zo het hele jaar een contstant rantsoen te kunnen voeren

Reacties

+1
MaxxuM4ever
Slim.
Een meer algemene vraag van mijn als akkerbouwers zoon; waarom worden balen eigenlijk niet elektrisch op het erf gewikkeld door een stationaire machine ipv met een trekker en een chauffeur op het land?
+1
johndeere 2650
@MaxxuM4ever aangezien dit vaak in loonwerk gedaan wordt en er niet altijd tijd is om te wachten op de werf.
+1
Fast Eddy
@MaxxuM4ever

In sommige landen gebeurt het wikkelen wel op het erf of opslagplaats. Maar meestal staat er een trekker voor om de boel aan te drijven. De machine die laad heeft dan een afstandsbediening in de cabine.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Arion 430 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!