Foto van een Valtra A104 door de slechte verkaveling hebben we van alle soorten grondsoorten. Dit perceel is het droogste wat we beboeren, hier wilt enkel gras groeien als het iedere maand 100mm regen

Valtra A104

+2
BEboer
Foto van een Valtra A104 door de slechte verkaveling hebben we van alle soorten grondsoorten. Dit perceel is het droogste wat we beboeren, hier wilt enkel gras groeien als het iedere maand 100mm regent. We hebben de 2e snede links laten liggen omdat er niks opstond en gingen dit inkuilen let de derde snede volgende week maar was bang dat het zou verdwijnen dus maar even wat hooi maken 😅.

Reacties

Fast Eddy
Is dit al bouwrijp gemaakt voor eventuele woning of hallen bouw?
claasfendt
@BEboer het ziet er wel wat triest uit
BEboer
@claasfendt

(klik om te vergroten)

Perceel mais 2km verder en de droogte begint nog maar 🤦‍♂️deze hoek vd gemeente is zeer magere grond.
Fast Eddy
@BEboer

Al eens een bodem monster genomen?
T60401
@BEboer ik zie daar rechts van die gele bloemetjes staan. dan krijg ik al de kriebels. Lijkt wel of ze in de gemaaide zwaden ook liggen. is puur vergif voor het vee.
BEboer
@T60401 int zwad ook links en rechts is het eerste jaar dat je dat kruiskruid her en der ziet, heb de zwaden al eens langsgelopen en als ik ze morgen keer ga ik er nog eens rond. Zal wss laatste snede zijn eind dit jaar glyfosaat en opnieuw gras erin...
+1
Ritchie
Zou luzerne o.i.d. niet beter passen bij zulke grond?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra A104 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!