Voeren met de 11741.. Foto is geplaatst door ZetorTwente op 11-07-2022 om 11:06:27, met 14 reacties.

Zetor Forterra 11741

+4
ZetorTwente
Voeren met de 11741.

Reacties

wim-same
@ZetorTwente zowel de trekker als de koeien zien er goed uit. Mooi hoor, en hopen dat we dit mogen blijven zien in Nederland.
ZetorTwente
@wim-same Hahah dankjewel! zijn alleen wel (rosé)kalveren 😉 Tis wat met dit beleid maar laten we de hoop niet helemaal opgeven, zitten hier in 47% reductie gebied. Maar als de provincie dit beleid uit moet gaan voeren zal er vast een mouw aan te passen zijn (er zijn en zitten nogal wat stoppers in de buurt). En anders moeten we maar over de paal, alleen is dit bedrijf nu praktisch niks meer waard met deze regelgeving. Innovatieve oplossingen gaat ook nog een hele uitdaging worden met al die kleine schuurtjes en een erg gespreid erf.
de-wit
@ZetorTwente Over de paal als in de grenspaal?
+1
Fendt926Driver
@de-wit yup. Zo noemen wij dat in twente.
casepowers
Waar bestaat het rantsoen uit?
Fendt926Driver
Ja
Fendt926Driver
Als ik teveel tekst typ pakt die mijn reaktie niet
Fendt926Driver
Dan maar in meerdere tekst blokjes
Fendt926Driver
Heb je in 1 schuur alles van 1 leeftijd zitten ?
Fendt926Driver
Of moet je per 10 of 15 hokken het ranrsoen (iets ) aanpassen
+2
ZetorTwente
@Fendt926Driver @casepowers
Rantsoen bestaat uit snijmais, stro, vleesveemeel (op maat gemaakt, soort basis meel), raapzaadschroot, tarwemeel, maïsmeel en aardappelstoomschillen.
Rantsoen is per koppel, zetten ongeveer iedere 10 weken 740 nuchtere kalveren op. En met verplaatsen zetten we ze op leeftijd in de afmeststal, de oudste bij de deur zodat we zo kort mogelijk aan de 8 maand leeftijd af kunnen leveren. Van die 740 kunnen we er de ene ronde 540 houden en de andere ronde 385, de rest gaat na 10 weken als starter weg. Voor die 540 kun je net in een mengwagen houden op het eind.
+1
Ritchie
@ZetorTwente

Hoe gaat dat dan met selectie? Of voeg je water toe?
+1
ZetorTwente
@Ritchie Aardappelstoomschillen voor de plak, selectie valt mee, mengen is nog wel een kunst.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor Forterra 11741 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!