16 juli 2022 Foto van een New Holland 8060 bezig met graszaad dorsen.Het laatste perceel graszaad van dit jaar. Dit is Engels raaigras. Gelukkig dit jaar weer geen droogkosten (voor het 8e jaar op rij

New Holland 8060

+9
PieterA
16 juli 2022 Foto van een New Holland 8060 bezig met graszaad dorsen.

Het laatste perceel graszaad van dit jaar. Dit is Engels raaigras. Gelukkig dit jaar weer geen droogkosten (voor het 8e jaar op rij). De combine heeft 3.800 motoruren. En op deze 4 hectare kwamen er weer 8 bij.

De loonwerker heeft een tripelmaaier. De buitenste 2 zwaden zijn denk ik 4,00 breed en het zwad onder de trekker ongeveer 3,50.

Op dit perceel reed mijn neefje voor het eerst met de zwadopraper, dus dan gaat het natuurlijk allemaal een beetje rustig. De opbrengst was met 2300 kg schoon zaad goed te noemen voor dit jaar.

Aangezien alles duurder is geworden zullen de kosten van het graszaad volgend jaar aanzienlijk stijgen, anders kunnen we beter graan verbouwen.

De graaantank op de combine hebben we zelf verhoogd en dat pakte niet echt goed uit voor de steekas.

We hopen er nog een paar jaar probleemloos mee door te kunnen rijden. Hij dorst ongeveer 1 - 2 dagen graszaad, 3- 4 dagen tarwe, 1-2 dagen liatris en soms nog een dagje een ander gewas.

In liatris ligt de maximsle capaciteit op 0,25 hectare per uur. In graszaad maximaal 0,75 hectare per uur en in graan maximaal 1 hectare per uur. Meestal halen we deze capaciteit niet, maar als ik er zelf op zit komt het vaak genoeg wel in die buurt.

Reacties

+9
PieterA
Even het kantje dorsen met z'n broertje aan de riek

(klik om te vergroten)

+1
valmet6400power
Dat je de schone opbrengst nu al weet, wij hebben het vorige week woensdag gedorsen en ik verwacht de uitkomst nog niet in augustus eerlijk gezegd. Gezien de trend van de laatste jaren 😄
+1
Gavrie Willemsen
Dat is nu is een duidelijke uitleg. Dus als ik begrijp werken jullie maximum 8 dagen per jaar van 8 werkuren per dag? Dus 64 uur per jaar?
+2
PieterA
@Gavrie Willemsen Die 8 uren per dag lopen nog wel eens uit. Vorige week konden we om 8 uur beginnen te dorsen en konden we doorrijden tot 01:00 uur. En de machine wordt elke dag afgeblazen, gesmeerd en onderhouden.

Maar het aantal dagen dat de combine heeft gedorsen is maar beperkt.

Wijzelf maken onze uurtjes wel hoor. 😀
Towaberg
Mooie foto! Eerste keer dat ik dat zie, graszaad oogsten 👍

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland 8060 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!