Gras binnen 12 uur aan de bult. Foto is geplaatst door zettelmeyer op 29-07-2022 om 19:45:27, met 17 reacties.

John Deere 6175R

zettelmeyer
Gras binnen 12 uur aan de bult

Reacties

+4
zettelmeyer
Staat mooi op de bandjes

(klik om te vergroten)

Dwm tandem
+1
neatocht
Te lichte snee om te hakselen?
J asper
Trekker die eindelijk weer wil trekken dus nu de mengwagen maar wat zwaarder laten draaien?
zettelmeyer
@neatocht nee voor de droogte gras op stam verkocht. Boer haalde zelf het gras op maar kwam er nie door heen en toen loonbedrijf even helpen
J asper
@zettelmeyer Hoe weinig kuil boer je maar totaal in je rantsoen dan? Zal vast wel wat meer groeien daar dat hier met die droge zomers maar je verkoopt zoveel🙈 En kan bergenen ervoor gras verkopen uit?
zettelmeyer
@J asper ik heb de 80% van de 2de. De gehele 3de 4de snee nog zitten van vorig jaar... toen weinig koeien gehad door de ellende dus heel veel over. Ik heb thuis voor een vast bedrag verkocht en kunstmest is voor hem. 12 ha op afstand groeit vrij weinig meer. (Verkeerde ras gekozen met zaaien) daar lope nu schapen en de rest gaat voor me zelf in balen voor de pinken.
En ja ik ga volgende week thuis het gras beregenen. Uurtje factuurtje🙈
J asper
@zettelmeyer Hoeveel ton gras gooi je in mengwagen dan ongeveer?
+1
zettelmeyer
@J asper 2.5 ton melkkoeien. en 4 ton per 3.5 dag naar jongvee
J asper
@zettelmeyer 👍🏻👍🏻👍🏻 En boel mais zeker ? Voer je niet veel kuil, iets meer dan de helft als wij voor melkkoeien 🙈
Wij alleen melkkoeien nu zonder gras 4300/4400
+1
zettelmeyer
@J asper heb helaas niet zo veel koeien aan de melk momenteel. 1500 kg mais en 400 bierbostel beetje raab en wat tarwe en stro moete ze het mee doen
J asper
@zettelmeyer Ik dacht dat je een hele koppel had bijgekocht van voorjaar? Maar afkalfpatroon zegt ook een boel en die is hier gelukkig vrij vlak.
Valt me mee had gedacht dat je een ingewikkelder rantsoen had. Hier 4300 1 tot 4e snee 2200 mais met een beetje perspulp eronder(ongeveer 200 van de 2200 kg) en 180 kg soja/raap nu zonder gras🙈(voerden paar maand terug 80) en 120 maismeel.
zettelmeyer
@J asper klopt is nu stilte voor de storm. Koppel nu erg oudmelkt. Komt allemaal nog door de ellende. Wel veel aangekocht maar die hebben alleen maar slechte koeien vervangen die toen de longziekte gehad hebben. Dus lope nog te veel kneusjes. Komt gelukkig heel veel eigen jongvee aan en dan maar weer eens optimaliseren.....
J asper
@zettelmeyer 🤕 dat is minder ja. Manheimia?

Vooral met robots vervelend zulke pieken en dalen, hier wel wat pieken met afkalvend jongvee. Krijgen er deze maand ook weer ineens 6. Maar laten afmelkers die nog mooi wat melk geven altijd gewoon lopen tot we vervanging hebben. Trek je het wat vlakker.
zettelmeyer
@J asper ja klopt. Op het andere bedrijf gehad. Van al die koeien die daar weg kwamen is niks meer overgebleven in 2 jaar.....
Maar ook hard gegroeid. Van 55 naar 120 in 3 jaar niks geselecteerd. Met koppels bij elkaar voegen veel pech gehad. Laatst ook weer kalfje door baarmoeder geschopt koe lag zo dood. En nog meer dingen wat domme pech is. Word je niet altijd even vrolijk van dus van mij mag het wel eens over zijn....
J asper
@zettelmeyer Wij hebben er januari ook spontaan een met manheimia gehad… de rest geen last van gehad en is het bij een gebleven gellukig.

Pech zal je toch altijd wel houden daar heeft iedereen last van. Soms gaat alles goed, en de andere keer heb je allerlei (rare dingen) op een bult….

Maar koppels bij elkaar voegen wordt het ook niet beter van idd, ene voordeel is dat je dan wel eerder wat bij kan kopen. Als je nooit wat aankoopt en je begint er ineens wel met een paar haal je jezelf ook een boel ellende aan naar mijn idee.
J asper
@zettelmeyer Hier zit nog ongeveer tot de mais 1234 snee. Dan alleen nog maar 10 ha laatste eerste snee zitten. Terwijl we vorig jaar vrachten hebben ingekuild, maar door zo weinig vers gras door de droogte gaat het ook weer heel rap op 🙈

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6175R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!