Foto van een Massey Ferguson 3055. Ik mocht wat aanvoerslang lenen bij een collega akkerbouwer. Om het makkelijk te maken kreeg ik de trekker en slanghaspel er bij mee. Wat een ontzettend handig trekk

Massey Ferguson 3055

+3
joozt
Foto van een Massey Ferguson 3055. Ik mocht wat aanvoerslang lenen bij een collega akkerbouwer. Om het makkelijk te maken kreeg ik de trekker en slanghaspel er bij mee. Wat een ontzettend handig trekkertje en wat een mooi geluid zat er in. Ik heb weinig MF ervaring maar hier kan ik best aan wennen.

Reacties

wilbertkw
Zijn inderdaad handige trekkers en deze ziet er nog zeer goed uit. De enigste MF van deze eigenaar of ook nog een grotere? Makkelijk als je de combinatie zo mee kunt krijgen even wennen maar dan kun je snel wat slangen rond leggen💪
PieterA
@wilbertkw Slang leggen en oprollen is altijd snel gebeurd, behalve als je met obstakels als bijvoorbeeld duikers te maken krijgt.
+1
joozt
@PieterA dat klopt dit is prima te doen. Perceel loopt wel wat golvend dus moest een paar koppelingen meer dan nodig los maken vanmorgen om het water er weer uit te krijgen. Als de slang wat afloopt naar één richting en je begint aan de hoge kant te rollen dan lukt het soms zonder middenin nog wat los te hoeven maken, gaat het ook weer sneller van!
joozt
@wilbertkw dit is de enige MF, verder heeft hij alleen echte trekkers 😬 trekker is echt nog keurig, door deze man ooit nieuw gekocht en net als op al zijn materiaal is hij ook hier erg zuinig op! En dat zie je!
+1
wilbertkw
@joozt volgens mij is de reden om naar een ander merk te gaan dat de familie stopte met de landbouwmechanisatie en verder ging met auto's 😉 en dan is het "echte" merk dicht on de buurt🙂 maar heeft het materiaal inderdaad perfect voor elkaar. Reed meestal ook op pantoffels dus cabine bleef ook schoon
joozt
@wilbertkw haha ik denk dat je gelijk hebt, zag al een sticker uit Zelhem zitten op de kap.
guus hiddink
Fijne trekkers mits het geen a+b bak heeft dat is drama vindt ik persoonlijk.
Op het land ging dat mooi,maar met transport is het drama
+2
PieterA
@guus hiddink Ik denk dat deze 3055's niet meer met a-b bak geleverd zijn. Die raadden ze in 1989 al af toen we een nieuwe 3065 kochten. 3055 zijn volgens mij vanaf 1993 of zoiets.
+1
joozt
@guus hiddink ik weet niet precies wat een ab vak is maar ik heb het hier volgens mij niet gezien. Een pook voor vooruit/achteruit en een pook voor 1,2,3,4 en hoge/lage groep en daarop een knopje voor 20% versnellen/vertragen! Goed te begrijpen voor een leek in ieder geval!
+1
guus hiddink
@joozt dan is dit een goede ,bij looman hadden wij een 3070 met dezelfde bak en net voor mijn tijd 2 3080s met ab bak die ze wel eens terug huurden
steyrlanzboy
Mooi

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 3055 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!