Foto van een Fendt 820 met een 5 schaar Rumptstad aan het ploegen in Flevoland. Foto is geplaatst door inter fan op 06-08-2022 om 18:30:51, met 14 reacties.

Fendt 820

+2
inter fan
Foto van een Fendt 820 met een 5 schaar Rumptstad aan het ploegen in Flevoland

Reacties

agrotronfan
@inter fan zijn jullie nu de tarwe percelen aan het ploegen voor de bollen?
inter fan
@agrotronfan Ja, dat klopt. Laatste jaren altijd een heel aantal zware hoeken.
+1
agrotronfan
@inter fan ik heb het ook een paar jaar gedaan maar om eerlijk te zijn heb ik er weinig goede ervaringen mee grond werd zo hard dat we voor het planten eerst moesten beregenen om grond te kunnen frezen omdat het heel hard geworden was. En het blijft een groot risico als het weer straks omslaat dan kan het zo vet worden dat je er niet meer opkomt.
inter fan
@agrotronfan hier doen we tot nu toe elk jaar eigenlijk een beetje meer.
Nu wel kopakkers spitten gelukkig. Of het een voor of nadeel is hangt enorm af van het weer denk ik.
JD3010
@inter fan Hoe zwaar is die grond dan? Hier willen ze juist dat er niks aan de grond voorbewerkt wordt.
inter fan
@JD3010 Dat zou ik zo niet weten, moet ik maandag even navragen dan.
Meeuwenweg in Flevoland.
JD3010
@inter fan Daar hebben ze wel pittige grond, daar zijn stukken waar het niet allemaal vanzelf gaat.
agrotronfan
@JD3010 beetje hetzelfde als bij jou van de week zag ik ze ook aan de harderringweg ploegen. Maar ik blijf dit een groot risico vinden en ben benieuwd wat voor regeling ze met de boeren hebben als we straks wel veel regen krijgen en ze kunnen er dan niet meer op het land komen met planten.
inter fan
@agrotronfan Harderingweg was ik ook, gelukkig hoef ik me niet druk te maken om die kant van het verhaal. Tot nu toe altijd alleen mee met ploegen en rooien, en afentoe op de ploeg of frees met het planten.
Moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk nog nooit gehoord heb dat ze een stuk dat ze op voor geploegd hebben niet hebben kunnen planten.
PieterA
@inter fan Hier is dat wel voorgekomen, maar de grond is wel lichter. We begonnen toen op 13 oktober en in de week voor kerst zaten alle 5 hectare tulpen er in 🙈
agrotronfan
@PieterA ik verwacht als we straks opeens veel regen krijgen dat de meeste percelen zo vet worden dat je de hele winter er niet meer opkomt. Maar je moet er net geluk mee hebben en daarom waren wij er niet zo weg van omdat je het gewoon niet in de hand hebt en in die 2 jaar dat wij het deden hebben we er alleen maar extra werk van gehad.
PieterA
@agrotronfan Als het zo moet, dan is het inderdaad verstandig om goede afspraken te maken als het te veel regent in het najaar.
JohnDeere5085
@PieterA hier in de buurt zie het nog weleens met zaaiklaar maken van maisland, als er dan te lang gewacht wordt met bewerken na het ploegen en het blijft droog wordt het een grote kluitenpartij

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 820 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!