Voor de 2e trek in de mais toch de banen van de beregening maar even klepelen, er bleef te veel mais aan de kanonkar hangen waardoor het ging stropen.

Perfect klepelmaaier

+1
Case5130
Voor de 2e trek in de mais toch de banen van de beregening maar even klepelen, er bleef te veel mais aan de kanonkar hangen waardoor het ging stropen.

Reacties

+1
remco rooks
Op het werk de mais laten spitzaaien op gps hebben we over de x aantal meter een baan gras laten staan werkt goed. Jammer dat het moet...
+1
EA_MF
@remco rooks maar mooi dat het kan. Met de huidige krachtvoer prijzen kan mais beregenen wel uit
remco rooks
@EA_MF hier in de achterhoek zijn er meer boeren volgens mij wie beregenen dan wie niet beregenen wanneer er grondwater is.... meeste zijn misschien al wel 2 a 3 maand bezig.
+1
Case5130
@remco rooks werkt ook wel mooi indd, maar dan moet je met zaaien al bedenken dat je die banen wilt, dan is het weer zonde als het niet nodig is. Klepel ik liever ff 2 banen van 3 rijen er uit hier.
jehan
@Case5130 buurman hier klepelt er 2 banen uit . klepelen is toch wel beter dan er zo door heen trekken ...is dan rotzooi om door de hakselaar te krijgen. loonwerkers hier klagen erover
+1
Case5130
@jehan wij hakselen de paden nooit mee, te veel kans op extra schimmels en zand in de kuil. Zo door heen trekken hadden we in 2018t/m 2020 minder last van dan nu omdat de planten toen niet zo lang waren.
jehan
@Case5130 hier klepelen we er 2 rijen uit . kunnen er dan net door met trekker op de juiste spoor breedte
remco rooks
@Case5130 daar heb je gelijk als het niet nodig is dan is het jammer, maar bij de baas werd de mais na de 1ste snede gezaaid en die zag de bui toen denk ik al hangen voor een droge zomer. de baas is vaak wel als een van de 1ste aan het beregenen hier in de buurt maar heeft de installatie daar ook goed voor mekaar het is een kwestie van haspel uit de schuur slang aan de ondergrondse leiding, kanon uittrekken en pompen maar.
huub
@remco rooks hoeveel gras laat je dan staan? Minder dan 3 meter gras kan je niks mee. Met 3 meter eigenlijk ook niet.
remco rooks
@huub precies 3 meter konden er met de frontmaaier precies tussen door en met de opraapwagen ook, alleen met de 2 de snede mee gemaaid nu groeit er weinig meer omdat er verder niet bemest kan worden. koppakker is ook aan 1 kant over de hele lengte vrij dat zal wel zo ongeveer een meter of 10 zijn aan de andere kant kunnen we zo de weg opdraaien zit verder geen sloot of afrastering.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Perfect klepelmaaier ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!