Foto van een John Deere 6320Zo ziet de nieuwe koelvloeistof eruit. Helder groen van kleur en ruikt ook fris. Is wel heel wat anders als wat er al in zat. De tijdens het starten kwam er eerst een zwart

John Deere 6320

dutchgamer
Foto van een John Deere 6320
Zo ziet de nieuwe koelvloeistof eruit. Helder groen van kleur en ruikt ook fris. Is wel heel wat anders als wat er al in zat.
De tijdens het starten kwam er eerst een zwart rook wolkje en daarna ongeveer 5 seconden lang licht grijse/ zwarte rook (koelvloeistof?).
De trekker heeft daarna nog ongeveer 15 minuten stationair gedraait tijdens het machines aankoppelen. Toen mijn pa er een kwartierje later in keek was het alweer bruin achtig van kleur geloof ik.

Reacties

stephan-inter
Heb je ook het hele systeem Gespoeld? Verschillende kleuren rook met starten is wel aardig normaal
dutchgamer
@stephan-inter het spoelen hebben we niet gedaan, moeten nodig mestrijden met deze trekker.
Hij zal volgende week waarschijnlijk naar het mechanisatiebedrijf gaan, kunnen ze ook wat ander onderhoud doen dat ook moet.
dutchgamer
Zo zag het er na het kwartiertje weer uit.

(klik om te vergroten)

caseboy
@dutchgamer hier kijk ik nog niet zo van op. als er wat vervuiling of corrosie in het koelsysteem zit ziet je nieuwe koelwater inderdaad snel weer bruin. zoals andere al aangeven is het wijs om het koelsysteem te spoelen.
stephan-inter
@dutchgamer als je niet gespoeld heb kan dit heel makkelijk er weed zo uit zien.
Ik verwacht eigenlijk dat er niks aan de hand is.
Tenzij je verlies/gebruik hebt.
dutchgamer
@stephan-inter ja, dat is juist het punt. Hij heeft sinds ongeveer dit voorjaar denken we de helft van het koelwater verloren.
Terwijl die geloof ik alleen 1 keer tijdens de 2e snede aan kook geweest is omdat het scherm bij de radiateur vol zat met graszaadjes.
Dat was ik niet, ik let wel op dat ik hem voor dat die te warm word even uitklop.
+3
roscho
Quote Reactie van @dutchgamer:
ik let wel op dat ik hem voor dat die te warm word even uitklop

Dat is op zich ook een probleem. Om de boel goed schoon te kloppen, moet je de motor stopzetten. En dat moet je absoluut niet doen met een bloedhete motor. Dus eerst toch maar even onbelast door laten draaien met verhoogd toerental en daarna pas stopzetten. Helaas hebben velen niet het geduld/de tijd om even te wachten.
stephan-inter
@dutchgamer je kan koelwater op veel manieren verliezen.
Als je het echt niet vertrouwd zou je het systeem kunnen afpersen.
Voor alsnog zie ik geen probleem eigenlijk
dutchgamer
@stephan-inter volgende week moet die toch naar Wielink toe. 1 van de hydrauliek ventielen heeft het net begeven, heel erg lage olie stroom hoeveelheid.
+1
stephan-inter
@dutchgamer oké succes.
Laat je nog weten als er wat uitkomt?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6320 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!