Op deze foto is Boersma's drainagebedrijf (Wieringerwerf) × actief met een Interdrain Onbekend.. Foto is geplaatst door MaxxuM4ever op 19-08-2022 om 18:24:39, met 11 reacties.

Interdrain Onbekend

MaxxuM4ever
Op deze foto is Boersma's drainagebedrijf (Wieringerwerf) × actief met een Interdrain Onbekend.

Reacties

+2
MaxxuM4ever
Nu draineren zo in de picture is hier, toevallig thuis op de boerderij ook met zand gedraineerd vandaag. De grond in de Wieringermeer is erg bond en op dit perceel zit aardig veen in de bouwvoor. Sinds een paar jaar worden de drain sleuven gevuld met zand, dit bevalt erg goed. De kavel is 250m breed en omdat er een betonpad aan de ene kant ligt wordt deze kavel vanaf de andere sloot gedraineerd. De andere kavel heeft geen betonpad en daar liggen drains van 125m en wordt afgewaterd op beide sloten.
DANOONTJE POWERR
@MaxxuM4ever waarom afwatering op twee sloten?
Als je dan één sloot hoog wil zetten loopt het zo naar de andere toe.
MaxxuM4ever
@DANOONTJE POWERR haha, nee ze beide drains van 125m zitten niet aan elkaar.
DANOONTJE POWERR
@MaxxuM4ever oh, om en om?
Vanwaar die keus?
+1
MaxxuM4ever
@DANOONTJE POWERR volgens mij is vanaf de inpoldering op 2 sloten gedraineerd, de eerste drains zijn nog met de hand ingegraven gresbuizen door de werkverschaffing / duw. Maar daarvan doen de meeste het niet meer en die liggen ook niet altijd netjes op diepte en afschot.
Fast Eddy
@MaxxuM4ever

Mooi in beeld gebracht. Bekende trekker trouwens. Daar heb ik de eerste uren op gezet.
MaxxuM4ever
@Fast Eddy die new Holland of die case?
Fast Eddy
@MaxxuM4ever

Die Case. Dat is een oude van Combi Drain. Ignas en Combi Drain helpen elkaar nog wel eens.
+1
MaxxuM4ever
@Fast Eddy die voor de zandkar is onze eigen cvx 130. Hun eigen case stond voor de dieplader, die is niet zo rood met door al het buiten staan. Type weet ik niet, beetje gelijk aan een TSA 135 van new Holland denk ik. Drainage wereldje is niet zo groot zeker
Fast Eddy
@MaxxuM4ever

De Case van Boersma is een Maxxum 125X. De meeste drainagebedrijven zijn aangesloten bij de vereniging voor drainagebedrijven. Waardoor iedereen elkaar wel kent. Maar er zijn ook wel bedrijven die hun eigen plan trekken en er niet bij aangesloten zijn.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Interdrain ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!