16 augustus 2022 Foto van een New Holland T 7.190 met Kverneland CLI,  Kverneland rotoreg en Kongskilde zaaimachine bezig met woel-rotor-zaaien. Het kwam zo uit dat deze trekker voor deze combinatie.b

New Holland T 7.190

+6
PieterA
16 augustus 2022 Foto van een New Holland T 7.190 met Kverneland CLI, Kverneland rotoreg en Kongskilde zaaimachine bezig met woel-rotor-zaaien.

Het kwam zo uit dat deze trekker voor deze combinatie.binatie terecht kwam.

Het is met de afgelopen weken met vast weer goed te plannen welke trekker welk werk doet.

Dit werk vergt veel van een trekker, maar deze heeft motor en aandrijflijn goed voor elkaar. Motor, versnellingsbak en assen worden niet te zwaar belast vanwege de relatief zware bouw van de trekker voor de pk's die hij heeft.

Dit gekilverde en gemolploegde tarweperceel hebben we niet zo diep gewoeld, om zo toch misschien dit najaar te kunnen ploegen. We konden een kilometer of 7 per uur rijden. Dit was voor de zaaimachine ook weer snel genoeg.

Het andere perceel (lichte grond 9% afslibbaar) ploegen we pas in het voorjaar. Daar hebben we de woeler ongeveer 20 cm diep laten werken. Dat is voor deze trekker eigenlijk wat te gek. Dan houdt het bij een km of 5 per uur echt wel op.

We hebben dit jaar alleen gezaaid wat nodig was om te vergroenen, omdat het toch steeds niet regent en je dan allemaal kosten maakt voor een groenbemester die maar half lukt.

Reacties

+8
PieterA
Nog een paar dronefoto's op het andere lichtere perceel.

(klik om te vergroten)

Om en om baantjes zaaien met gps

(klik om te vergroten)

Schuin over de vorige bewerking om het perceel een beetje vlak te houden.

(klik om te vergroten)

Keren op de kopakker
valmet6400power
@PieterA
Prachtige plaatjes, geeft toch een bijzondere kijk zo vanuit de lucht. Welke drone is dit?

Wij hebben zelf een combiplow maar dat geeft zoveel draagkracht ook in de herfst voor het ploegen dat ik met groenbemesting zaaien gewoon tot het frame erdoor ging zodat het goed los is. Dat is uiteraard wel zwaardere grond/klei dan jij hebt dat scheelt ook al een stuk denk ik.
Heb op ons zand nog 2 ha nog een stukje met de combiplow op z’n ondiepst gereden omdat we daar nog moesten vergroenen om het vergroenen en daar moet dan weer tarwe in dit najaar.
New Kobelco
Heb jij banden die je alleen gebruikt voor het ploegen, of doe je niet wisselen?
PieterA
@New Kobelco Op deze trekker zitten vanaf het begin al deze banden.
+6
WaterDeutzer
In jaren '70 had je de DLV (Dienst Landbouw Voorlichting) die boeren en loonwerkers van teeltadviezen voorzag. Moest je wel geduld hebben met de postbode.

Vandaag hebben we @PieterA met uitgebreide info gratis en voor niks met een muisklik op TF!🤩👍🏻
+1
reinder-mf
Hoe droog het ook is, als je een buitje krijgt staat het altijd snel boven. Hier staan alle bladrammenassen en mengsels allemaal boven
+2
PieterA
@reinder-mf zoveel regen hebben we hier de afgelopen maanden niet gehad. De tulpen waren er al vroeg uit. Eind juni of zoiets. De eerste groenbemester staat er nu uit, maar we overwegen om te gaan beregenen om de rest op te laten komen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 7.190 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!