Foto van een Onbekend uienrooierDit is de zelfbouw 3m rooier van Loonbedrijf Hopmans. Excuses voor de vage foto. De uien worden bij ons nog op 1,50 bedden gezaaid. Onze trekkers staan ook op die spoor

Uienrooien 3m

+1
MaxxuM4ever
Foto van een Onbekend uienrooier
Dit is de zelfbouw 3m rooier van Loonbedrijf Hopmans. Excuses voor de vage foto. De uien worden bij ons nog op 1,50 bedden gezaaid. Onze trekkers staan ook op die spoorbreedte in de zomer en er zijn nog aardig veel rooiers beschikbaar mocht er eentje stuk gaan. Het spuiten wordt gedaan op 2.25m spoorbreedte omdat de spuit niet smaller kan dan 1.80m. Dan wordt er met 1 spoor dwars door een bed gereden het hele seizoen. De spuitsporen worden om die rede met de 3m rooier gerooid en normaliter de rest met 1.50 rooiers. Dit jaar is voor het eerst alles met de 3m rooier gerooid. De helft minder zwaden om op te laden. Wellicht bevalt het zo goed dat dit een blijvertje is. In de schuur zal het wel extra druk worden, de kippers zitten zo wel in een mum van tijd vol.

Reacties

JD3010
Vaak is de afvoeband bepalend van hoe hard je rijden kan. Ik heb zelf 2.25m bedden.
PieterA
Dat gaat prima hoor. Hier reden we in de jaren '90 ook met 3 meter rooier. Het laden gaat dan inderdaad veel vlotter. Nadeel toen was het insporen. Dat probleem wordt nu getackeld door grotere vf-banden.
MaxxuM4ever
@PieterA het laden gebeurd met een speciale uienlader een vss of een si-tech dacht ik. Die rijdt meestal zo hard als we kunnen lossen in de schuur. De uien gaan het vak in. Tot de eerste keer verzetten gaat het mooi makkelijk.
+1
hobbyboer
Quote Reactie van @MaxxuM4ever:
si-tech dacht ik.

SU-Tech
+2
inter fan
Hier dan een iets minder vage foto van de rooier haha, draait al heel wat jaartjes zo.

(klik om te vergroten)

JD3010
@inter fan Mooie plek voor de gereedschapskist daar bij het achterwiel.
inter fan
@JD3010 stond eerst links voor, maar dat beperkte het zicht enorm, wat toch gewenst is om het klapresultaat te bekijken. Daarna verplaats naar deze plek.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Samon Uienrooier en hebben de trefwoorden uienrooier en uien rooien geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!