Graaflaadcombinaties, wie werkt er nog met zoiets?. Foto is geplaatst door Grasbaal op 06-09-2022 om 10:49:32, met 27 reacties.

DIGGER graaflaadcombinaties

Grasbaal
Kwam deze tegen op een Duitse website, in de jaren 70 zag je dit soort combi's ook vaak in Nederland: vogtgmbh.com/profitechnik/…

Reacties

steyrlanzboy
Mooi
Heb wel eens een video gezien waarin ze voorin de kuilhapper hadden en dan met de kraan zand afmaken, was zon jcb
+2
walker1
Bedrijven in het kabel/leiding werk gebruiken nog wel graaflaadcombinaties. Verder zie je ze niet veel in NL In de rest van de wereld worden ze wel meer gebruikt. JCB is er groot mee geworden en nog altijd de grootste met graaflaadcombinaties.
erik9831
John Deere heeft ze ook... TTWT ofwel tractor time with Tim maar eens bekijken op YouTube.
+1
rubencasecs
Hier in DK zie je ze wel veel, ook om bv voer te laden. Grote akkerbouwers hebben er vaak ook wel 1 om te laden, en de kraan bv om drainage te reparen en zaaizaad of kunstmest te laden
+1
rommert14
@rubencasecs Ja als je hier niet zo'n ding hebt hoor je er eigenlijk niet bij.
+1
spotmelker
Sinds de mobiele kraan op de markt kwam verdwenen vrijwel alle getrokken versies en graaf-laadcombi's vanwege achterblijvende capaciteit.
+3
dennisbouter
@spotmelker sinds de minigravers denk ik, ze werden vaak gebruikt in kabel en leidingwerk en daar zijn mobiele te groot voor
+2
Renze
@spotmelker alleen in Nederland en Azie. In de rest van Europa en amerika heeft iedere gek en zn moeder een graaflaadcombinatie.
+7
dirkao
Op deze foto staat geen graaflaadcombinatie. Dit is een landbouwtrekker met voorlader met een kraantje iin de hefinrichting. Deze dingen in de hef zijn niet zo sterk. Bij een echte graaflaadcombi zit het graafgedeelte vast, en de voorlader is ook vaak sterker dan een landbouwvoorlader.
+3
walker1
@dirkao zo is de graaflaadcombina ontstaan. JCB begon ook met kraan en voorlader op een trekker
+3
radium45
Wij hebben in het verleden denk ik een stuk of 4 a 5 nieuwe graaflaadcombi,s van MF gehad. Altijd mee in het sleuvenwerk gezeten voor de aanleg van gas en water. Door de opkomst van de minikraantjes ging de markt voor deze machine helemaal over. Die werkten voor tarieven, daar kon je met een graaflaad nooit tegenop.
Zetor 3011
Gemeente maashorst werkt nog met zo'n machine
dennisbouter
Heijmans / van helvoirt had er vroeger een paar, stond er pas 1 van van den heuvel hier op dorp gmb/lbs had of heeft ze ook
Grasbaal
Je kunt 1001 dingen doen met een graaflaadcombi, deze is heel handig maar in NL waarschijnlijk niet Arbo proef:

BEboer
Ken een boer die er zen mengwagen mee vult. Met de kraan krabt hij een laagje los vd kuil als een soort van raak en erna schept hij het los voer id mengwagen. Zag er eigenlijk wel strak uit die kuilen.
Grasbaal
Tijdens mijn rondreis in Californië had deze loonwerker een Case combi in gebruik:

Henk Heida
Hallo ik heb nog een atlas 403 staan. Wie heeft er belangbij? Doe een bod.
+1
Sideswipe
Ik zit in een facebook groep met TYM eigenaren en daar hebben vooral veel Amerikanen zo'n "Backhoe". Dan zie ie wel als werktuig in de achterhef.

Bij TYM kun je ze als af-fabriek accessoire mee bestellen.
+1
Bert353
@Sideswipe zag hier pas ook zon ding nog te koop achter een trekker in de hef, was nog geen jaar oud, en ging weg voor de helft van de nieuwprijs., en dan zie je dat als je zon ding achter de trekker hebt dat eigenlijk best onhandig is, kleine capaciteit, en als je de lengte vd arm gegraven hebt moet je weer overzitten op de trekker om stukkie vooruit te zetten, en dan wéér terug om te graven, dat zal de reden wel geweest zijn dat ie verkocht werd?
+1
dennisbouter
@Bert353 of het werk was klaar
+3
erik9831
@Bert353 wanneer je werkt moet je slim zijn...

Zet die tractor in neutraal, op die backhoe staan steunpoten die het geheel vast zetten op de grond. Je kan met de graafarm dan gewoon de trekker vooruit duwen. Simpel als dat.
+1
roscho
Quote Reactie van @erik9831:
Je kan met de graafarm dan gewoon de trekker vooruit duwen

Het lijkt zo makkelijk, in de praktijk denk ik dat het tegenvalt. Wanneer je de bak in de grond steekt en naar je toe haalt, komen de steunpoten los en dan trek je bij elke graafbeweging de trekker achteruit, zeker in wat hardere bodem. Als je echt met kracht wilt werken, zou ik alle wielen willen blokkeren, desnoods door de 4wd erbij aan te zetten. En dan valt er met de bak niet veel vooruit te drukken. Ik zou het liefst een elektronische blokkering hebben die er, achteruitkijkend, weer los te zetten is plus een hydrostaat die ook vanuit de achteruit-positie te bedienen is.
MF 2725
@erik9831 Zo werkten wij ook met de getrokken kraan. Die van ons had gelukkig wel hydraulische steunpoten. Werd alleen lastig als de voorwielen van de tractor door sporen o.i.d. gingen sturen.
+1
De MF man
@erik9831 een graaflaadcombinatie blokkeer je tijdens graven door middel van de steunpoten en natuurlijk de voorlader waarvan je de bak op de grond drukt. Niet vooruit te rollen dus
+1
erik9831
@De MF man Ok, ik schrijf inderdaad nergens dat je die poten eerst moet omhoog doen. (dom van me) Het is niet omdat je een backhoe hebt, dat je automatisch een voorlader hebt.

Doe gewoon de poten omhoog, tractor in neutraal en dat ding kan je gewoon vooruit duwen.
+1
De MF man
@erik9831 nee niet dom, poten druk je ook van de grond als je de arm op de grond drukt. Alleen als je zo'n aanbouwkraantje hebt waar jij nu over praat, ( want een echter landgraaf heeft altijd een voorlader) druk jij de tractor nog niet 123 vooruit dat is net iets meer als een schep

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de en hebben de trefwoorden graven , laden , digger en graaflaadcombinatie geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!