Foto van een Eicher Tiger  , Neurheder oldtimer weekend 11 sept 2022. Foto is geplaatst door oldtimergek op 16-09-2022 om 11:57:21, met 8 reacties.

Eicher Tiger

+2
oldtimergek
Foto van een Eicher Tiger , Neurheder oldtimer weekend 11 sept 2022

Reacties

+2
roscho
Mooi trekkertje, maar ik vind die fronthef een beetje raar gebouwd. Zou die voorasvering wel berekend zijn op het extra gewicht van een werktuig in de hef?
draaipiet
@roscho Het lijkt wel een eigenbouw fronthef en zal ook niet bedoeld zijn voor lompe machines denk ik, misschien voor wat verpleegwerk. Wat is het wezenlijke verschil in bijvoorbeeld 800kg frontgewicht of 800 kg machine
+1
roscho
Quote Reactie van @draaipiet:
800kg frontgewicht of 800 kg machine

Ik zou hier niet graag 800 kg voor hangen. Ik ben bang dat dan de achterwielen van de grond komen en dat de smalle voorwieltjes in een beetje natte grond Australie gaan opzoeken.
draaipiet
Quote Reactie van @roscho:
Ik zou hier niet graag 800 kg voor hangen

Klopt, ik had ook gezegd bijvoorbeeld. Maar soms zie je wel meer mensen met bizarre ideeën wat dus blijkbaar kan.

Ik kan dus beter zeggen wat is het verschil tussen xxx kg frontgewicht of machine 🙃🙃🙃
+1
roscho
@draaipiet Een schoffeltje ervoor zou wel handig zijn, je stuurt dan heel direct en omdat het trekkertje laag is, zit je dicht bij het gewas. Schoffel je iets ondersteboven, dan kun je het vanaf je stoel nog haast weer rechtop zetten.... 😂
+2
joel-koppelman
@roscho origineel zijn er voor deze type's wel fronthef voor te krijgen, heb er nog ergens een foto van in een boek van eicher volgensmij. ik zal hem eens opzoeken. de originele hef ziet er wel wat anders uit! je kon ze ook opmde smalspoor trekkers krijgen.
+1
steyrlanzboy
Mooi

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Eicher Tiger ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!