De New Holland T6 methane power maakt de kringloop rond. Foto is geplaatst door Grasbaal op 16-09-2022 om 22:47:35, met 15 reacties.

NEW HOLLAND T6 methane power tractor

Grasbaal
De NEW HOLLAND T6 methane power tractor was ook te bewonderen op Agrotechniek Holland in Biddinghuizen. Deze tractor kan rijden op gezuiverd biogas.

Behalve de innovative tractor zit er een heel concept omheen zodat deze tractor kan rijden op gezuiverd biogas van eigen bedrijf. Ook bied dit voor andere mestvergister mogelijkheden om zonder verliezen het gas op te vangen in grote gasflessen en dit te verkopen aan oa loonwerkers in de regio. Er is vrijwel geen CO2 verlies waardoor de kringloop helemaal rond is.

Reacties

Grasbaal
Ik vind eigenlijk dat deze tractor met het hele kringloop concept erom heen de publieksprijs had moeten winnen.
Grasbaal
Elke melkkoe geeft ook nog 500 Nm3 aardgas wat we nu nog vrijwel massaal laten vervliegen.

Noorderling
@Grasbaal
ook bekend hoe lang je op een tank kunt werken?
Dat zal een belangrijke factor zijn wil het een succes worden of niet.
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @Noorderling:
ook bekend hoe lang je op een tank kunt werken?

Deze New Holland heeft bijna 500 liter CNG gas mee aan boord, volgens de info heeft dat dezelfde energie als +- 475 liter diesel. Je zou dus denken dat ie daar even lang mee kan werken. Maar waarom er dan 500 liter mee moet weet ik ook niet.
Noorderling
Quote Reactie van @Grasbaal:
CNG gas mee aan boord, volgens de info heeft dat dezelfde energie als +- 475 liter diesel. Je zou dus denken dat ie daar even lang mee kan werken. Maar waarom er dan 500 liter mee moet weet ik ook niet.

logistiek is natuurlijk nog wel iets.
Er is nog niet iets of iemand die even met een tank diesel langs komt met het avondeten of dat je hem op elke hoek van de straat vol kunt gooien.

Met een aantal boeren vlak bijelkaar is zon project nog wel kansrijk. Installatie om gas naar aardgas of CNG kwaliteit te krijgen zijn erg duur, en de vergister moet alsnog verwarmt worden met energie.
WKK voor warmte en eigen stroom, met daarnaast een gasreiniging wordt veel te duur. Dan moet het direct grootst aangepakt worden om vaste kosten te kunnen delen.
Grasbaal
Quote Reactie van @Noorderling:
Installatie om gas naar aardgas of CNG kwaliteit te krijgen zijn erg duur

Daar zijn al weer oplossingen voor oa via: basgas.nl/ hieronder een financieel plaatje:

mlkvhoudr
Ook een goed concept misschien voor beregeningspompen op termijn
blauwe tractor
Willen ze dit wel weten in den Haag????
Puddingboer
Klinkt te goed om waar te zijn Den Haag zal hier wel weer tegen zijn!
Noorderling
@Puddingboer
scheelt een flinke slok accijns als je thuis kunt tanken.
Salderen gaat er straks ook vanaf als iedereen panelen op het dak heeft liggen en daarna geen weg terug is. Komt er vast een beste klap wegenbelasting op elke kentekenplaat om de staatskas toch te vullen.
Grasbaal
Quote Reactie van @Noorderling:
Salderen gaat er straks ook vanaf als iedereen panelen op het dak heeft liggen en daarna geen weg terug is

Paar dikke Fendt accu's erbij, en de overtollige stroom goed verkopen aan wie het nodig heeft:
+1
langeslagdiesel
Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat er wel weer ergens een flinke adder die onder het gras zit sterk onderbelicht blijft in dit verhaal.
Stier69
@langeslagdiesel Misschien wel die firma met de blauwe enveloppen
gerard-lunenborg
Trekkers worden gekocht met subsidie en 3 jaar later weer ingeruild voor gewone uitvoering of ze staan op de veiling

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 6.180 en hebben de trefwoorden biogas , kringlooplandbouw , kringloop , monomestvergisting , cng , ath/gth 2022 , AGROTECHNIEK HOLLAND , methane power en aardgas geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!