Vandaag tussen de vele buien door nog snel even 3 hectare maisland in Laren Gld voorzien van een gras-klavermengsel. 50 kg graszaad+5 kg klaver/ha. Had dit er met de middag inzitten, na de middag werd

Celli Lothar

+2
radium45
Vandaag tussen de vele buien door nog snel even 3 hectare maisland in Laren Gld voorzien van een gras-klavermengsel. 50 kg graszaad+5 kg klaver/ha. Had dit er met de middag inzitten, na de middag werden de buien alleen maar heviger.

Reacties

Herbert
Is 55kg per hectare echt nodig? Heb hier met 40 meestal ook al wel een mooie zode
+1
radium45
@Herbert Dit was op wens van de opdrachtgever. Nu is het wel zo dat je met diplo mengsels met 40 tot 45 kg kunt volstaan en dat je met de tetramengsels wel naar de 50 kg moet. Maar ik zaai ook wel eens 100%tetra op 40 kg en dat lijkt na opkomst ook mooi.
zettelmeyer
@radium45 hier volledig tetra 28 kg en 3 kg klaver
radium45
@zettelmeyer Dat mag, zal ik nooit adviseren. Omdat tetra toch al een matige zode geeft. Ik meng nogal veel zelf 50/50 diplo/tetra. Bijvoorbeeld iemand die LG Havera 4 wil? Gooi ik vaak een zak BG 3 of 4 bij door.
Baltus_steyr
Hier zaai ik ook rond de 40 kg. Nu toevallig een stuk kruidenrijk laten zaaien en zat op 42 kg
bart99
Hier 35kg gezaaid icm 5kg rode klaver per ha. Zit nogal verschil in zaai hoeveelheid/ha wat ik zo hoor her en der, ben benieuwd wat nu eigenlijk het beste is 😄
+1
Herbert
@bart99 vorig jaar van pure graze zo'n kruidenmengsel besteld op www.1001ha.nl . Die zit totaal op maar 35 kg per ha. Uiteindelijk kwam het er toch niet van op dat perceel dus nu heb ik het maar vermengd door zo'n 8 hectare. Ben benieuwd wat er nog van komt.
Baltus_steyr
@Herbert gemengd met 8 hectare, waarmee heb je dat gemengd dan?
Herbert
@Baltus_steyr dat kruidenmengsel had ik voor 2 hectare besteld als proef. Dat kwam er toen dus niet van. Dus nu ongeveer 25% in een tetramengsel met 5 kg rode klaver.
Baltus_steyr
@Herbert oke, ik hoop voor je dat de aandeel kruiden genoeg is op deze 8 bunder(in combi met de rode klaver) Maar als de kruiden er te dun op staat ben je die darwin effect kwijt, of word minder en dan zal je opbrengst ook minder zijn dacht ik...Daarom ben ik wel fan van goed dik zaaien, of in combi met goed rode klaver...
Herbert
@Baltus_steyr we gaan het zien. Ben zelf ook wel benieuwd hoe het uitpakt. Dat zaad nog een jaar laten staan leek mij ook niet goed. Nu heeft het nog een kans😆
Baltus_steyr
@Herbert houdt ons op de hoogte haha. Heb hier ook al wat ouder zaad ook al wat opgemaakt. Ook al paar keer bij 1001ha.nl wat besteld maar nog weinig van gebruikt. Nu de knoop op wat plekken maar doorgehakt en idd ook kijken hoe dat volgend seizoen uitpakt...Ben benieuwd!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Celli Lothar ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!