Foto van een New Holland T 7.225 in combinatie met een VGM Everest 22 kipper. Afgelopen donderdag avond zijn we thuis begonnen met de aardappeloogst, hier worden melody’s gerooid.

New Holland T 7.225

+2
Daanfordje
Foto van een New Holland T 7.225 in combinatie met een VGM Everest 22 kipper.
Afgelopen donderdag avond zijn we thuis begonnen met de aardappeloogst, hier worden melody’s gerooid.

Reacties

+1
Daanfordje
Samen met de rooier die aan zijn 2e seizoen bezig is bij ons.

(klik om te vergroten)

bart99
Lijkt net alsof de kieper verzakt staat op de foto, maar dat zal wel niet zo zijn zeker? 😛
Daanfordje
@bart99 haha nee dat zeker niet, banden staan op 0,9 bar!
MaxxuM4ever
Mooi strak volgeladen. Wat voor rooier is dat , zelfbouw?
Daanfordje
@MaxxuM4ever het is een Riecam arb 230 maar hij is flink onder handen genomen door z’n vorige eigenaar, onder andere een axiaal rollenset erin en de afvoer is aangepast naar links lossen en wagenrooier. Afgelopen maanden hebben wij de afvoer nog verlengd om in de Ev22 te kunnen komen.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

MaxxuM4ever
@Daanfordje elevator links is heerlijk kan ik uit ervaring zeggen met de krakei thuis. En die grote aangedreven rooi schijven zullen ook wel bevallen.
Maar het rooi kanaal tussen de wielen is wel erg smal bij zulke rooiers toch? Ben je niet bang dat dat onder minder mooie omstandigheden vol loopt?
Wel een mooie licht gewicht machine.
Hoeveel hectare rooien jullie ermee op een dag?
Daanfordje
@MaxxuM4ever dat is een zeefmat van dik een meter breed dus daar kan genoeg overheen. Capaciteit ligt een beetje aan de afvoer, als hij vlak kan kunnen er redelijk wat aardappels overheen maar is maar een meter breed helaas. Afvoer naar links gaf wel een beetje de doorslag om er bij te gaan kijken! Afgelopen zondag gerooid, van 9 tot 0:00 en toen was er toch 5,5/6ha uit. Ging niet heel hard want de grond was een redelijk vaste massa en nog heel groen loof. Opbrengst hebben we op 94 ton geschat dus dat moest ook nog over de afvoer dus harder konden we niet rijden.

De krakei is er ook nog steeds en daar heb ik afgelopen week nog mee kunnen rooien bij een collega waar de rooier van stuk was!
MaxxuM4ever
@Daanfordje allemachtig wat een opbrengst. Wat voor ras telen jullie? Dan zijn grote kippers wel een must voor een beetje capaciteit.
Wij hebben dit seizoen tot nu toe een 3,7km/u kunnen rijden met de krakei met rooien dus dan houdt het met een 3ha per dag wel op. Maar met pootgoed ook een stuk lagere opbrengst.
reinder-mf
@MaxxuM4ever dat ras ben ik ook wel benieuwd naar 🫢🫢
+1
Daanfordje
@reinder-mf We telen Melody tafelaardappelen, doen het altijd wel goed hierzo!
stannetje96
@Daanfordje toch vind ik dat geen groot oppervlak dan wat je gerooid heb in dat tijdsbestek. Ervan uitgaande dat je niet op kiepwagens heb staan wachten
MaxxuM4ever
@stannetje96 oppervlak valt idd mee, Hopmans haalde wel 10ha met die riecam vier rijder vroeger maar 6x94 ton is wel een hele berg meer dan 10x40.
Daanfordje
@stannetje96 @MaxxuM4ever Klopt het was achter de boerderij, reden niet harder dan 2 km geloof ik. Bedden zaten erg vast van de wormen leek het wel, begon haast op 2019 praktijken te lijken dat de bedden verkleeft waren en de grond minder wou werken.
StevenBomers
Hoeveel ton laad je op z’n EV22?
+1
Daanfordje
@StevenBomers er gaat iets van 17 ton aardappelen in geloof ik. Graan gewicht zou ik even de bonnen voor op moeten zoeken.
StevenBomers
@Daanfordje ben wel benieuwd wat er aan graan op past
casejxu
Dik voor elkaar. Waar komt rooimachine vandaan?
+1
Daanfordje
@casejxu vorig jaar gekocht bij dijkstra agrotrade volgens mij heeft ie in groningen gelopen en was ingeruild op een dewulf ra3060 oid.
+1
casejxu
@Daanfordje aha. Zoiets rijd/reed ook bij buurman rond dus vandaar de vraag. Weet ook niet zeker of ie daar weg is maar hij laat wel alles rooien tegenwoordig

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 7.225 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!